• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorjaar De Buyst al voorbij: hij breekt schouder bij val in Parijs-Nice

  Jasper De Buyst

  Jasper De Buyst probeerde het nog, maar voortrijden was zinloos met een gebroken schouder.

  Pech voor Lotto-Soudal en zeker voor Jasper De Buyst in de openingsrit van Parijs-Nice. De Buyst was een van de slachtoffers van de waaieroorlog, letterlijk dan.

  Jasper De Buyst leek goed mee te zijn toen het peloton in waaiers werd getrokken, maar door een ogenschijnlijk lullige val met de Nederlander Tusveld werd hij toch een van de slachtoffers van de dag.

   

  De Buyst kroop nog wel op zijn fiets, maar zou even later de remmen toch dichtknijpen. De dokter stelde vast dat hij zijn schouder heeft gebroken. Een operatie is niet nodig, de breuk zal op natuurlijke wijze moeten genezen. Volgens ploegleider Marc Sergeant is hij "enkele weken" buiten strijd.

   

  Het lijkt er in ieder geval op dat hij een streep mag trekken door zijn voorjaar. De Buyst moest een van de belangrijkste pionnen worden in dienst van Tiesj Benoot voor de klassiekers en Caleb Ewan voor de sprints. Maar die plannen moet Lotto-Soudal dus omgooien.

   

  "Het is jammer dat ik de kans mis om een goeie band op te bouwen met Caleb Ewan", reageerde de onfortuinlijke De Buyst op Twitter. "En het is natuurlijk ook erg sneu dat ik de klassiekers mis. Over enkele dagen stel ik een nieuw plan op."

  De valpartij van De Buyst