• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Waanzin in Birmingham-derby: fan loopt veld op en slaat speler op grond

  De fan van Birmingham (rechts) wordt weggeleid. Jack Grealish (links) steekt zijn duim omhoog naar hem.

  Onwaarschijnlijke beelden vanuit de Engelse tweede voetbalafdeling: tijdens de derby tussen Birmingham en Aston Villa is een fan van Birmingham het veld opgelopen en heeft hij een klap verkocht aan de aanvoerder van Villa.

  De wedstrijd was 10 minuten oud toen het incident zich voordeed. Een man met een pet op zijn hoofd rende het veld op en liep naar Jack Grealish. 

   

  Grealish had niks in de gaten en werd vanuit zijn rug op een rake rechter in zijn gezicht getrakteerd. Hij viel op de grond, maar bleek zich gelukkig niet al te hard bezeerd te hebben.

   

  De hooligan werd meteen overmeesterd door enkele spelers en stewards. Toen hij weggeleid werd richting de politie, gooide hij de supporters in de tribunes enkele kushandjes toe.

   

  Uiteindelijk werd het nog een zoete namiddag voor slachtoffer Grealish, die door zijn speelstijl niet geliefd is bij de Birmingham-aanhang. Hij besliste halfweg de tweede helft de match met de 0-1. Grealish vierde zijn goal ostentatief en werd kort voor het einde van de wedstrijd na een bewogen namiddag gewisseld.

  Video:

  Hooligan gearresteerd: