• home
 • video
 • pas verschenen

  Zekerheid voor Standard en Anderlecht, AA Gent en STVV nog in de wachtkamer

  Boli, Bolasie en Odjidja

  Er blijven nog twee kandidaten over voor één ticket: AA Gent en STVV.

  De voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft goed nieuws opgeleverd voor Standard en Anderlecht. Zij zijn zeker van deelname aan Play-off I. AA Gent en Sint-Truiden bepalen op de slotspeeldag in een rechtstreeks duel wie het laatste ticket opeist. Bovenin het klassement boekten Racing Genk en Club Brugge verdiende zeges.

  Strijd om Play-off I

  Racing Genk, Club Brugge en Antwerp waren al zeker van een plaatsje in de top 6, Standard voegde zich vanavond bij dat rijtje. Standard klopte Cercle Brugge en poetste op die manier de laatste twijfels weg.

   

  Ook Anderlecht kan de laatste speeldag met een gerust gemoed aanvatten. Paars-wit klopte Kortrijk dankzij twee goals van Sven Kums en kan niet meer uit de top 6 gegooid worden.

   

  Het laatste toegangsbewijs gaat naar AA Gent of STVV. Gent hield de drie punten thuis, STVV beet zijn tanden stuk op 9-Moeskroen-spelers.

   

  In de stand staat AA Gent 6e, Sint-Truiden is 7e. AA Gent heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel op Stayen.

  De top 2 in het klassement

  Racing Genk zal de competitie als leider afsluiten. Genk klopte Lokeren met het kleinste verschil, maar werd niet geholpen door de VAR. Club Brugge blikte Eupen vlotjes in.

  En voor de echte liefhebbers was er ook nog...