Ga naar de inhoud

Rechter bevestigt dopingschorsing Kumpen: hij mag tot 2022 niet racen

Autorijder Anthony Kumpen is ook in beroep veroordeeld tot een dopingschorsing van 4 jaar.  Kumpen werd betrapt op het gebruik van amfetamines. Tot september 14 september 2022 mag hij niet racen. 

De 40-jarige Kumpen, met 6 zeges recordhouder in de 24 Uur van Zolder, heeft vorig jaar na de 24 Uur van Zolder positief getest. Hij kreeg daar in januari al een schorsing van 4 jaar voor van het NADO, het Vlaams antidopingagentschap. Maar in een persmededeling ontkende Kumpen met klem ooit doping gebruikt te hebben.

 

De autorijder ging in beroep tegen zijn sanctie, maar ving daar dus bot. De rechter heeft de straf van 4 jaar bevestigd. Dat schrijft Het Belang van Limburg en heeft het NADO ook aan onze redactie bevestigd. De uitleg dat de verboden stof in zijn lichaam was gekomen door ADHD-medicatie achtte de rechtbank weinig waarschijnlijk. 

 

Kumpen mag zo officieel niet racen tot half september 2022, maar hij kan de straf nog aanvechten bij de Raad van State (enkel voor procedurefouten) en het Internationaal Sporttribunaal (TAS).