• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen "happy birthday" voor Kim Meylemans: pas 20e op WK skeleton

  Kim Meylemans

  Kim Meylemans nam voor de 4e keer deel aan het WK. Op de Spelen werd ze 14e.

  Kim Meylemans heeft haar seizoen niet wat meer kleur kunnen geven op het WK skeleton in Whistler (Can). Ze eindigde 20e op 26 deelnemers. Op het vorige WK was ze nog verrassend 5e geworden.

  Kim Meylemans heeft geen geweldig seizoen achter de rug, maar ook op de baan van Whistler, de snelste baan ter wereld, kon ze het goeie gevoel niet vinden. In 2017 werd ze er nog 5e op de WB-wedstrijd, dezelfde plaats die ze dat jaar ook behaalde op het WK. Maar nu bracht Whistler haar minder geluk.

   

  Gisteren, op haar 22e verjaardag, was al duidelijk dat een topnotering er niet zou inzitten. Met haar 3e run vandaag kon ze toch nog een plaatsje stijgen, maar dat moest ze met haar laatste run weer inleveren. 20e was het eindverdict.

   

  De wereldtitel bij de vrouwen was voor de Duitse Tina Hermann, na 2016 haar 2e individuele triomf. Met ook nog Jacqueline Lölling en Sophia Griebel op het podium werd het een Duits feestje. Bij de mannen was het goud voor de Let Martins Dukurs, zijn 6e wereldtitel al.

  Gisteren vierde Kim Meylemans nog een feestje