Leider Sporza Wielermanager: "Alaphilippe wint Strade Bianche"

  Steff Minnaert, de naam doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar met zijn ploeg de Kasseistoempers is hij is na het openeningsweekend de autoritaire leider in de Sporza Wielermanager. Wij zochten hem op, op zoek naar zijn geheimen en wat tips voor de komende wedstrijd, de Strade Bianche. 

  Koersverstand uit wielernest

  "Ik ben met de koers opgegroeid, het zit wat in de familie", zo verklaart Steff Minnaert zijn wielerkennis. "Ik heb zelf gekoerst bij de nieuwelingen en de juniores,  bij de Genste Vélosport, samen met Gijs Van Hoecke."

   

  "Het was een leuke periode maar klierkoorts gooide roet in het eten. Opeens kan je niks meer. Mijn motivatie was weg en opnieuw beginnen was mentaal te moeilijk. Sinds vorig jaar zit ik weer op de fiets en heb ik weer plezier."

   

  Ook de vader van Steff is een fervent wielertoerist en zijn broer won vorig jaar de Marmotte Gran Fondo Alpes, een loodzware toertocht van 174 km door de alpen met meer dan 5000 te overbruggen hoogtemeters.

   

  "Als er nog een profploeg een goeie klimmer zoekt, dan moeten ze mij bellen. Ik zeg niet dat mijn broer de Tour kan winnen maar een opvolger voor Lucien Van Impe voor de bolletjestrui, wie weet, ooit?"

  Steff Minnaert poseert met zijn koersfiets

  "Stybar in plaats van Vanmarcke, een lucky shot"

  Voor zijn ploeg koos Steff voor renners die aan zoveel mogelijk wedstrijden meedoen. "Je moet proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Natuurlijk moet je ook al keuzes maken richting Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl."

   

  En eigenlijk is er ook een factor geluk bij gemoeid. "Haha, Stybar, sjah... Ik had eerst Sep Vanmarcke, maar ik vond dat hij eigenlijk te weinig wedstrijden reed.  Op het laatste moment heb ik hem vervangen door Stybar. Dat heeft me geluk gebracht. Dankzij deze wissel sta ik op de eerste plaats."

   

  Zowel in de Omloop als in Kuurne had Steff de winnaar in zijn team. "Maar ze waren niet mijn kopmannen! Dat waren Greg Van Avermaet en Dylan Groenewegen. Dus ik heb de winnaar nog niet kunnen voorspellen."

  "Alaphilippe is mijn kopman voor de Strade"

  Als we Stef vragen naar zijn team voor de Strade Bianche is hij heel duidelijk: "Alaphilippe is mijn kopman. Die wedstrijd is op zijn lijf geschreven.  Met zijn veldritervaring zijn de grindwegen geen probleem en de steile slotklim naar Siena is ideaal voor hem. Bovendien is zijn ploeg ijzersterk en heb ik met Stybar en Lampaert nog twee potentiele winnaars in mijn rangen."

   

  Van Avermaet is een certitude en Minnaert kiest ook voor de Lotto-renners Wellens en Benoot: " Ik verwacht veel van hen. Benoot is wel gevallen, dus daar is wat twijfel. Maar hij is een sterke coureur en er waren toch positieve signalen over zijn knie. Het zit er nog wel in voor Benoot."

  Alaphilippe is mijn kopman. Die wedstrijd is op zijn lijf geschreven.

  Steff Minnaert over de Strade Bianche

  Loetsenko, Moscon en Gaviria zitten ook in de ploeg, evenals de Belgen Jasper Phillipsen en Wout van Aert: "Wout is nen topcoureur. Ik ben grote fan van hem.  Van Philipsen verwacht ik niet zoveel in de Strade maar hij doet mee, dus we zien wel."


  Voor morgen heeft Steff ook al zijn eerste transfer opgebruikt. "Dylan Van Baarle is geblesseerd en die vervang ik door Fuglsang omdat die zeker morgen zal rijden. De rest spaar ik op voor de Waalse klassiekers."

   

  Speel zelf ook mee met Sporza Wielermanager