• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrancken: "Als je de statistieken bekijkt, verdienen wij de promotie"

  Wouter vrancken

  Wouter Vrancken ziet hernieuwde energie bij zijn spelers.

  Morgen staat de eerste van twee promotiewedstrijden tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk op het programma. KVM-coach Wouter Vrancken werpt een blik vooruit. "Ik weet nog niet welk soort wedstrijd het zal worden", zegt de coach.

  "De ontgoocheling heeft plaats gemaakt voor hernieuwde energie"

  KV Mechelen had alle kaarten in handen om de promotie naar de hoogste klasse af te dwingen. Een 1-1-gelijkspel tegen Lommel op de slotspeeldag gooide evenwel roet in het geel-rode eten. "Het had nooit zover mogen komen", klinkt het bij de Mechelse coach.

   

  "We hebben het weggegeven door vorige week te paniekerig te spelen in de tweede helft. Maar we zitten nu in deze situatie en we moeten er alles aan doen om de twee wedstrijden tot een goed einde te brengen. De ontgoocheling bij de spelers heeft plaats gemaakt voor hernieuwde energie."

   

  "Of het mentale voordeel nu bij Beerschot Wilrijk ligt? Je kan je het mentale voordeel ook laten aanpraten. Wij kunnen dat ook halen uit de algemene stand van de competitie. Het komt er gewoon op neer dat je moet presteren. Je moet klaar zijn, fysiek paraat zijn, de volle focus behouden en niet te veel meegaan in de emoties."

   

  "Welk soort wedstrijd het zal worden, kan ik nu nog niet zeggen. Dat zal de situatie moeten uitwijzen. Zowel wij als Beerschot Wilrijk hebben een wedstrijdplan en we zullen moeten zien welk plan het beste uit de verf zal komen."

  Of het mentale voordeel nu bij Beerschot Wilrijk ligt? Je kan je het mentale voordeel ook laten aanpraten.

  KVM-coach Wouter Vrancken

  "Objectief gezien verdienen wij de promotie het meest"

  De afgelopen seizoenen promoveerde telkens de club die de tweede periode naar zijn hand zette. "Dat gaan we zeker proberen te doorbreken", gaat Vrancken voort. "Maar ik denk ook dat de ploeg die op het einde het hoogst stond in het klassement promoveerde. Dus je moet het van twee kanten bekijken."

   

  "Onze statistieken dit seizoen zijn heel positief. We hebben het meeste aantal punten, de meeste gewonnen wedstrijden en het minst aantal tegendoelpunten. Als je die statistieken bekijkt, moet je objectief kunnen zijn en zeggen dat wij de promotie dan ook het meest verdienen."

   

  Ook al wint KVM de finalematchen, het dossier Propere Handen zal nog steeds Achter de Kazerne blijven spoken. "Iedereen leest de kranten wel, kijkt naar de televisie of de sociale media. Je kan de spelers er ook niet van afschermen. Of het bij hen in de hoofden speelt, kan ik niet zeggen. We kunnen enkel samen ons best doen om het een plaats te geven en te focussen op het sportieve."

  Bekijk het interview met Vrancken