• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham kan begin april eindelijk verhuizen naar nieuwe stadion

  White Hart Lane

  In het nieuwe stadion zullen 62.000 toeschouwers kunnen.

  Het heeft een stuk langer geduurd dan gepland, maar over enkele weken kan Tottenham Hotspur dan toch zijn intrek nemen in het nieuwe White Hart Lane.

  Op 14 mei 2017 speelde Tottenham zijn laatste wedstrijd in het oude stadion van White Hart Lane. Sindsdien werkt het zijn thuismatchen af in Wembley. De bedoeling was om tegen het begin van het huidige seizoen naar het vertrouwde nest terug te keren. Maar keer op keer werd de verhuizing uitgesteld.

   

  Nu hebben de verschillende instanties het licht dan toch op groen gezet. Op 24 maart krijgt een jeugdteam van Tottenham de primeur, als test case. Een week later is er nog een 2e test voor een legends game, waarbij de capaciteit wordt opgetrokken naar 45.000 toeschouwers.

   

  De grote première wordt opgespaard voor begin april. 62.000 toeschouwers zullen getuige zijn van de opening. De tegenstander wordt ofwel Crystal Palace ofwel Brighton. Dat is afhankelijk van de bekermatch van Brighton op 17 maart. Als het die wint, wordt een eerder uitgestelde match tegen Crystal Palace de opener op 3 april, als Brighton verliest mag het als troostprijs de première meemaken op 6 of 7 april.