• home
 • video
 • pas verschenen

  Goed in de Omloop? Dan geeft Sporza-jury je veel kans in Strade Bianche

  Ook dit seizoen reiken de wielermannen van Sporza weer sterren uit voor elke grote voorjaarskoers. Na hun hoofdrol in de Omloop is er veel geloof in Stybar en Van Avermaet. Tim Wellens zit de twee favorieten op de hielen met zijn twee sterren. 

  3 sterren: ex-winnaar Stybar en Van Avermaet

  De grote favoriet in Siena is volgens de Sporza-wielerjury Zdenek Stybar. De renner van Deceuninck-Quick Step kent de koers want hij won er al eens in 2015. Hij koerst bovendien met vertrouwen na zijn zege in de Omloop. Ook Greg Van Avermaet, de nummer 2 van vorig weekend, liet zich dit seizoen al opmerken. Ook hij krijgt drie sterren achter zijn naam.

  2 sterren: Wellens Alaphilippe en Loetsenko

  Ook Tim Wellens en Aleksej Loetsenko lieten hun voorjaarsbenen al zien in de Omloop. Voor de Strade Bianche heeft de jury vooral vertrouwen in de Belg van Lotto-Soudal. Hij kreeg maar nipt minder stemmen dan de driesterrenrenners. Ook Julian Alaphilippe moeten we in de gaten houden. Met hem heeft Deceuninck-Quick Step naast Stybar nog een ander ijzer in het vuur.

  1 ster voor o.a. titelverdediger Benoot en Van Aert

  Tiesj Benoot won vorig jaar nog de historische editie van de Strade Bianche, maar na zijn val in de Omloop is er toch net iets minder geloof. Hij krijgt wel nog een ster achter zijn naam. Ook Wout van Aert is volgens de kenners niet kansloos. Sky-renner Gianni Moscon heeft zijn zinnen gezet op deze koers. Ook Bauke Mollema en Jakob Fuglsang krijgen een ster.

  Volg de Strade Bianche live op Sporza

  Bij Sporza zit u op de eerste rij voor de Strade Bianche. Om 10.45 weerklinkt het startschot en om 15.30 uur zou de winnaar over de finish moeten bollen in Siena. 

   

  Volg de wedstrijd live:

   

  • Vanaf 13.50u op Eén
  • Van start tot finish in de Sporza-app en/of op sporza.be