• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ranieri opnieuw coach van AS Roma: "Blij om weer thuis te komen"

  Claudio Ranieri

  Ranieri was tussen 2009 en 2011 al coach van de Romeinse club.

  De italiaanse club AS Roma heeft een nieuwe trainer beet: Claudio Ranieri. Hij komt de ontslagen Eusebio Di Francesco vervangen, dat maakte de club zopas bekend.

  Ranieri was al anderhalf jaar coach van de Romeinse club, tussen 2009 en 2011. De Italiaan werd toen met Roma tweede in de Serie A, al stond het tot op enkele speeldagen van het einde van de competitie wel steeds op kop.

   

  "We zijn verheugd om Claudio Ranieri weer te verwelkomen op de club", laat Roma weten op zijn website. "We hebben slechts één doel dit seizoen: zo hoog mogelijk eindigen en een plek in de Champions League afdwingen"

   

  Ook Ranieri is een tevreden man. Onlangs werd hij nog aan de deur gezet bij Fulham na een korte periode van vier maanden, maar nu kan hij alweer aan de slag. "Ik ben blij om weer thuis te zijn. Wanneer Roma je opbelt, is het onmogelijk om neen te zeggen."

   

  De aanstelling van Ranieri komt op dezelfde dag dat sportief directeur Monchi mocht opkrassen bij Roma. De Spanjaard kwam in april 2017 naar Rome, maar wordt nu vriendelijk bedankt.

  De tweets van AS Roma