• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Uitblinkster Meesseman loodst Jekaterinenburg naar Final Four Euroleague

  Emma Meesseman

  Emma Meesseman (rechts) was goed voor 27 punten en 6 rebounds.

  Jekaterinenburg heeft voor de 12e keer op een rij de Final Four van de Euroleague bereikt. Emma Meesseman was in de terugmatch van de kwartfinales in Riga de meest fonkelende ster van het Russische sterrenteam.

  De selectie van Jekaterinenburg bulkt van het talent, met onder meer de Amerikaanse topspeelster Brittney Griner en Kayla McBride en de Spaanse Alba Torrens. Toch was de grote uitblinkster tegen TT Riga de Belgische Emma Meesseman.

   

  Meesseman was goed voor maar liefst 27 punten, 6 rebounds en 1 assist in de simpele 55-77-zege van Jekaterinenburg. In de heenmatch had het Russische team Riga ook al in de pan gehakt met 78-45.

   

  Jekaterinenburg mag zo voor de 12e keer op een rij naar de Final Four van de Euroleague, de belangrijkste Europese basketbalbeker voor vrouwen. Tegenstanders worden Dinamo Koersk, Praag en Sopron. Meesseman kan na 2016 en 2018 voor de 3e keer de Euroleague winnen met Jekaterinenburg. Ann Wauters won de beker 4 keer, met 3 verschillende teams.