• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Borlée spreekt verzoenende taal: "Nadenken over harmonieuzer kader"

  Jacques Borlée

  Jacques Borlée leeft al een tijdje op voet van oorlog met de LBFA.

  De Franstalige atletiekfederatie heeft gisteren openlijk de oorlog verklaard aan Jacques Borlée. Die wil nu zelf naar een oplossing zoeken om toch weer samen voort te kunnen.

  Jacques Borlée en de Franstalige atletiekbond leven al een tijdje op voet van oorlog met elkaar, maar de voorbije dagen is de bom helemaal gebarsten. De LBFA lijkt in een open brief de banden met vader Borlée door te willen knippen. Zelf lijkt de coach van onder meer de Belgian Tornados toch weer de hand te reiken naar de LBFA. "Ik hoop dat we snel de contouren van een nieuw, harmonieuzer kader kunnen onthullen."

  De open brief van Jacques Borlée

  "Ik hou van de atletiek, een sport die me al zoveel heeft gegeven. Ik heb geprobeerd om atleten te helpen bij hun carrière én de mijne. Daarvoor heb ik moeten vechten voor een project dat me na aan het hart ligt: op een professionele manier werken met mijn groep atleten. Deze groep is bekwaam en dynamisch. We hebben een groot deel te danken aan de steun die we kregen van de mensen die wel geloofden in mijn vastberadenheid."

   

  "Ik ben blij met alle resultaten die ik heb kunnen behalen dankzij het talent van mijn atleten. Voor mij telt maar 1 ding in dit alles: de atleet zelf. Topsport is zwaar en veeleisend, twee eigenschappen die ik zelf hoog in het vaandel draag. Dat heeft me ertoe in staat gesteld om mijn overtuiging door te duwen."

   

  "Gezien de belangrijke wedstrijden die eraan komen, lijkt het me belangrijk dat er snel nagedacht wordt over een harmonieuzer kader. Als dit achter de rug is, wil ik graag mijn ideeën delen met mijn naasten en daarna de bonden. Ik hoop dat we snel de contouren van dit nieuwe kader aan pers en publiek kunnen onthullen. Tot dan zal ik mij op de vlakte houden."

   

  "Moge de Belgische atletiek groeien en bloeien."

   

  Jacques Borlée