• home
 • video
 • pas verschenen

  Beroepscommissie FIFA geeft Chelsea geen tijdelijke opschorting transferverbod

  De FIFA legde Chelsea een transferverbod van een jaar op.

  De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heft het transferverbod van Chelsea in afwachting van een definitieve uitspraak niet op. Dat maakte de club vandaag bekend.

  Chelsea is "verbijsterd"

  "We zijn verbijsterd", klinkt het bij Chelsea. "De club heeft gehandeld in overeenstemming met de regels en heeft de FIFA steeds op de hoogte gebracht van zijn intentie om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Disciplinaire Commissie."

   

  "Volgens het Zwitserse recht en het principe van gelijkheid van behandeling heeft de club recht op een beroep, vooraleer er een definitieve sanctie opgelegd wordt. Voor zover wij weten, heeft de FIFA in voorgaande zaken telkens de sanctie opgeschort in afwachting van de uitspraak in beroep."

   

  "Bij Chelsea stellen we nu vast dat wij in vergelijking met andere Europese clubs anders behandeld worden. We zullen ons beraadslagen over de volgende stappen eens we de schriftelijke beslissing van de FIFA hebben ontvangen. We noteren alvast de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS."

  Bij Chelsea stellen we nu vast dat wij in vergelijking met andere Europese clubs anders behandeld worden.

  Mededeling Chelsea

  Transferverbod van één jaar

  Het beroep van Chelsea kwam er nadat de club een transferverbod had gekregen van één jaar. De FIFA maakte op 22 februari bekend dat Chelsea wegens inbreuken bij de transfers bij 29 minderjarigen de volgende twee transferperiodes (tot eind 2020) geen spelers mag aantrekken, samen met een geldboete van 530.000 euro.

   

  Het transferverbod is mogelijk nadelig voor Eden Hazard. De Rode Duivel heeft in Londen nog een contract tot volgend jaar, maar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Real Madrid en weigert dus bij te tekenen. De club mag nog wel spelers verkopen, maar dus geen vervangers aantrekken. Het wordt afwachten of Chelsea zal willen meewerken aan het vertrek van zijn sterspeler.

  De officiële mededeling van Chelsea