• home
 • video
 • pas verschenen

  Goed nieuws voor Simeone: geen schorsing, wel boete voor obsceen gebaar

  Het opvallende gebaar van Simeone tegen Juventus.

  Diego Simeone moet een boete van 20.000 euro betalen voor zijn gedrag tijdens de CL-wedstrijd tegen Juventus. De Argentijnse coach van Atletico Madrid wordt door de UEFA niet geschorst. Juventus krijgt dan weer een straf omdat het de tweede helft te laat aftrapte.

  Te laat aftrappen? Dat is dan 30.000 euro aub!

  Simeone liet zich tegen Juventus van zijn kleinste kant zien. Bij het openingsdoelpunt van Jose Gimenez greep hij met twee handen zijn edele delen vast. "Het symboliseert dat we ballen hebben", was zijn uitleg na de match.

   

  De UEFA kon daar niet mee lachen en opende een disciplinaire procedure tegen de 48-jarige Argentijn. Vandaag kwam de uitspraak: Simeone moet 20.000 euro betalen, maar wordt niet geschorst. Hij is er op 12 maart dus bij tegen Juventus voor de terugwedstrijd in de 1/8e finales van de Champions League.

   

  Ook Atletico Madrid moet een boete betalen. De Spaanse topclub is 38.000 euro armer voor het wangedrag van zijn coach en enkele supporters. Juventus van zijn kant krijgt dan weer een rekening van 30.000 euro gepresenteerd omdat het de tweede helft te laat op gang had getrapt.