• home
 • video
 • pas verschenen

  CL-uitschakeling komt Roma-coach Di Francesco duur te staan

  Di Francesco streek in 2017 neer in de Italiaanse hoofdstad.

  AS Roma heeft per direct afscheid genomen van coach Eusebio Di Francesco. De uitschakeling in de Champions League tegen FC Porto was de druppel voor de Italiaan.

  Di Francesco, die als speler in 2001 de laatste landstitel van AS Roma mee kon vieren, begon in de zomer van 2017 aan zijn opdracht als Roma-coach. Vorig seizoen schopte de Romeinse club het onder zijn leiding tot in de halve finales van de Champions League.

   

  Ook nu weer overleefde Roma de groepsfase van de CL, maar gisteren ging de Italiaanse topclub eruit tegen FC Porto na verlengingen.

   

  Die uitschakeling kost Di Francesco nu zijn baan. De druk op de 49-jarige Italiaan was al groot na onder meer 3-0 verlies in de stadsderby tegen Lazio Roma. AS Roma staat in de Serie A 5e op bijna 30 punten van leider Juventus.