• home
 • video
 • pas verschenen

  Nokere Koerse kruidt finale met extra kasseien: "Verwachten geen groepssprint"

  Jakobsen was vorig jaar de koning te rijk op Nokereberg.

  Jakobsen was vorig jaar de koning te rijk op Nokereberg.

  Het parcours van Nokere Koerse (20 maart) heeft een facelift ondergaan. Nokereberg blijft de scherprechter. "Maar in de plaatselijke rondes krijgen de renners extra kasseistroken voor de voeten", meldt de organisatie.

  "De startplaats ligt voor het 5e jaar op rij in Deinze, de finishlijn ligt traditioneel op Nokereberg, maar we tekenden tussen die 2 punten een gloednieuw traject uit", vertelde koersdirecteur Rony De Sloovere op de voorstelling, die begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Jef Braeckevelt.

   

  "Zeker de finale ziet er helemaal anders uit. Na 84 kilometer beginnen we aan de 5 plaatselijke rondes rond Nokereberg. Nieuw daarin is dat we na de passage in Nazareth naar de Lange Ast rijden, gevolgd door de kasseistrook van Wannegem-Lede om dan de Huisepontstraat aan te snijden."

   

  "De laatste 4 kilometer verlopen op brede wegen, wat misschien voor wat reorganisatie kan zorgen binnen het peloton. Al verwacht ik geen groepssprint."

   

  "Vorig jaar al werd ons parcours al iets selectiever gemaakt. Dat zorgde ervoor dat een beperkte groep richting aankomstlijn stoof waarvan Fabio Jakobsen de snelste was. Dit jaar is het nog wat pittiger geworden. Dus verwacht ik opnieuw een klein groepje dat zich aan de streep meldt."

  Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van onder meer Mathieu van der Poel en de jonge Belgen Remco Evenpoel en Jasper Philipsen. Nokere Koerse is op 20 maart live te bekijken op Sporza.

  1e Nokere Koerse voor vrouwen

  Op dezelfde dag van de mannen vindt ook voor het eerst Nokere Koerse voor vrouwen plaats.  "De Belgische toppers Jolien D'hoore en Lotte Kopecky zullen alvast aanwezig zijn", meldt de organisatie.

   

  "Daarnaast hebben we Amy Pieters, winnares van de Ronde van Drenthe, Coryn Rivera, ex-winnares van de Ronde van Vlaanderen, en de voormalige wereldkampioenen Amalie Dideriksen en Tatiana Guderzo. De eerste Nokere Koerse voor vrouwen heeft dus echt wereldtoppers aan de start."

   

  De vrouwen starten net als de mannen in Deinze. Daar wordt de wedstrijd op de Markt om 9.45u op gang geschoten. Na een aantal kasseizones liggen in Nokere nog eens 7  plaatselijke rondes van elk 11,3 kilometer te wachten.