• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi keert na 8 maanden (even) terug in Argentijnse nationale ploeg

  Messi kwam na het ontgoochelende WK voetbal niet meer in actie voor zijn land.

  Lionel Messi (31) is opnieuw international. De aanvoerder van Argentinië is door Lionel Scaloni opgenomen in de (voorlopige) selectie voor de oefenwedstrijden tegen Venezuela en Marokko van eind deze maand. Ook Matias Suarez (ex-Anderlecht) is erbij.

  Messi besliste na het ontgoochelende WK voetbal in Rusland om (tijdelijk) te stoppen als international. De absolute ster van Argentinië en FC Barcelona werd sindsdien ook niet meer opgeroepen door bondscoach Lionel Scaloni.

   

  Vandaag kwam een einde aan die periode. Messi is door Scaloni opgenomen in de (voorlopige) selectie voor de komende twee oefenwedstrijden van Argentinië tegen Venezuela (22/03) en Marokko (26/3). Of hij ook daarna als international actief blijft, is nog een raadsel.

   

  Wellicht komt Messi enkel in actie tegen Venezuela. Dat duel wordt in Spanje afgewerkt, in het stadion van Atletico Madrid. 

   

  Argentinië speelt komende zomer de Copa America in Brazilië. Na twee verloren finales op een rij, willen de Albiceleste eindelijk de hoofdprijs wegkapen. De Argentijnen zitten in groep B met Colombia, Paraguay en Qatar, dat deelneemt als gastland.

  Oude bekende van Anderlecht in de selectie, geen Icardi

  Naast Messi zit met Matias Suarez (ex-Anderlecht, nu River Plate) nog een opvallende naam in de kern van Scaloni. Het is voor de voormalige Gouden Schoen zijn eerste oproep voor de Argentijnse nationale ploeg.

   

  Mauro Icardi ontbreekt dan weer in de selectie. Dat heeft wellicht alles te maken met de situatie bij zijn club Inter. Icardi verloor zijn aanvoerdersband na een conflict met de directie van de club en kwam sindsdien niet meer in actie. Scaloni liet ook Sergio Agüero (Man.City) en Gonzalo Higuain (Chelsea) ontbreken.

  De volledige Argentijnse selectie: