• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini stopt als Rode Duivel: "Nieuwe generatie een kans geven"

  Fellaini na zijn laatste goal voor de Rode Duivels: de gelijkmaker tegen Japan.

  Fellaini na zijn laatste goal voor de Rode Duivels: de gelijkmaker tegen Japan.

  Na 12 jaar houdt Marouane Fellaini het voor bekeken bij de Rode Duivels. "Dit is het juiste moment om een stap terug te zetten", zegt Fellaini.

  Fellaini: "Ik ben hier niet licht over gegaan"

  Maroune Fellaini liet 3 weken geleden al weten dat hij al dacht om afscheid te nemen van de Rode Duivels. "Maar het is nog niet moment", zei onze landgenoot toen.

  Nu heeft Fellaini zich toch bedacht. "Het was geen gemakkelijke beslissing en ik ben er niet licht over gegaan", schrijft Fellaini op Instagram.

  "Het is nu het juiste moment om een stap terug te zetten. Zo geef ik de nieuwe generatie spelers de kans om deze succesvolle periode in het Belgische voetbal voort te zetten."

  "Het was een eer om mijn land 87 keer te vertegenwoordigen. Ik was erbij op 2 WK's en 1 EK. Ik heb veel geweldige herinneringen aan de Rode Duivels. Van mijn debuut in 2007 tot het voorbije WK in Rusland."

   

  "Ik ben heel trots dat België momenteel de nummer 1 van de wereld is op de FIFA-ranking", besluit Fellaini, die vorige maand Manchester United ruilde voor Shandong Luneng, in China.

   

  In 87 matchen voor de Rode Duivels maakte Fellaini 18 goals. Zijn laatste doelpunt was de 2-2-gelijkmaker in het WK-duel met Japan.