• home
 • video
 • pas verschenen

  "E3 Harelbeke moet een statement maken en een vrouwenkoers organiseren"

  Afgevoerde affiche E3 Harelbeke

  De E3 Harelbeke moet op zoek naar een nieuwe affiche.

  Ook in Extra Time Koers werd er nagepraat over de (afgevoerde) affiche van de E3 Harelbeke. "Dit is niet vrouwonvriendelijk, de UCI moet eerst de hand in de eigen boezem steken", klinkt het bij Karl Vannieuwkerke.

  "Vrouwenkoers in de E3? Dan met twee mannen die een ezel uitbeelden op de affiche"

  Maandag kwam het nieuws dat de E3 Harelbeke op zoek moest naar een nieuwe affiche. De UCI was niet opgezet met de "vrouwonvriendelijke" afbeelding en verplichtte de organisatie om op zoek te gaan naar een nieuwe affiche.

   

  "Je vindt het mooi, of je vindt het niet mooi, dat heeft te maken met smaak", opent Vannieuwkerke in zijn moment. "Maar het gaat mij er vooral om dat de UCI de affiche verbiedt. Dan vraag ik me af of ze zich niet beter zouden bezighouden met andere zaken dan dit te verbieden, je moet al goed kijken om het te zien."

   

  "Het gaat vooral over de maatschappelijke relevantie. We zitten in een tijd  waar niets meer kan. Het antwoord van de UCI zelf? "De druk uit Amerika was veel te groot. Ze zeiden dat dit niet kon, dat je vrouwen met beesten vergelijkt."

   

  "Als je daar dan als UCI in meegaat, weet ik niet meer met wat ze bezig zijn. Dit is niet vrouwonvriendelijk, ook niet volgens mijn lief, want dat heb ik eens afgetoetst. Dat het prijzengeld nog niet hetzelfde is en dat ze WorldTour-organisaties niet verplichten om ook een wedstrijd voor vrouwen te organiseren op die dag, dat is vrouwonvriendelijk. Ze moeten eerst de hand in eigen boezem steken."

   

  "Het statement dat de E3 nu zou moeten maken, is zelf een vrouwenkoers organiseren, dat doen ze nog niet." "Maar dan met twee mannen die een ezel uitbeelden", schudt Boonen het geweldige idee dan maar uit z'n mouw. 

  Herbekijk de discussie over de E3-affiche