• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Fellaini kreeg veel kritiek, maar was een voorbeeld voor iedereen"

  Fellaini kwam 87 keer in actie voor de Rode Duivels.

  Marouane Fellaini kondigde gisteren zijn afscheid van de Rode Duivels aan. Na 87 wedstrijden zit zijn internationale carrière erop. Mo Messoudi en Marc Degryse vonden de middenvelder een meerwaarde voor België. "Hij had een uniek profiel."

  Degryse: "Hij heeft zijn momenten gehad"

  Fellaini vond als Rode Duivel 18 keer de weg naar het doel in 87 wedstrijden. Zal de middenvelder gemist worden bij de nationale ploeg? "Het is iemand die je niet echt kunt vervangen", vindt Marc Degryse.

   

  "Fellaini heeft een heel speciaal profiel en kon de ploeg zowel offensief als defensief wat bijbrengen. Dat zit er nu niet meer in. Ik denk dat bondscoach Roberto Martinez het spijtig vindt dat hij stopt als Rode Duivel. Hij gaf eerder aan dat het voor de nationale ploeg goed kan zijn dat Fellaini het drukke Europese programma niet meer hoeft af te werken in China."

   

  "Maar als je het als speler niet meer wil, dan moet je ermee stoppen", beseft Degryse. "Hij heeft zijn momenten gehad en is belangrijk geweest voor de nationale ploeg. Hij scoorde ook belangrijke goals. Fellaini is een unieke speler, met een speciale stijl."

   

  "Hij kreeg af en toe kritiek voor zijn ellebogenwerk en brutaal spel, maar het was een jongen die er altijd voor ging. Qua werkkracht was hij een voorbeeld voor iedereen."

  Fellani kreeg af en toe kritiek voor zijn ellebogenwerk en brutaal spel, maar het was een jongen die er altijd voor ging. Qua werkkracht was hij een voorbeeld voor iedereen.

  Marc Degryse

  Messoudi: "Trok België toch een paar keer over de streep"

  Mo Messoudi sprak een aantal weken geleden nog met Fellaini. "Toen al zei hij dat hij niet zeker was dat hij Rode Duivel zou blijven. Toch ben ik verrast dat het nieuws zo snel komt na zijn overstap naar China (Fellaini speelt op dit moment bij Shandong Luneng, red)."

   

  "Als je daar zit, dan kies je gewoon voor het geld", vult Degryse aan. "Ik snap wel dat Yannick Carrasco en Axel Witsel, die op jongere leeftijd naar China trokken, niet stopten bij de Duivels. Van Fellaini kan ik het begrijpen."

   

  "Hij voelt ook dat hij geen titularis meer is bij de nationale ploeg. Hij ziet de verplaatsing tussen China en België misschien niet meer zitten om op de bank te zitten en af en toe 10 minuten in te vallen. Ik denk dat Mousa Dembélé misschien ook wel zal volgen nu."

   

  Ook Messoudi vond Fellaini een belangrijke speler. "Hij trok België toch een aantal keer over de streep. Tegen Japan op het WK maakte hij nog een belangrijk doelpunt. Ik denk niet dat hij zal terugkeren op zijn beslissing."

  Fellaini voelt ook dat hij geen titularis meer is. Hij ziet de verplaatsing tussen China en België misschien niet meer zitten om op de bank te zitten en af en toe 10 minuten in te vallen.

  Marc Degryse

  Degryse en Messoudi over het afscheid van Fellaini: