• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boonen over rol als Lotto-adviseur: "Er viel weinig te adviseren, alles was verkeerd"

  Tom Boonen

  Tom Boonen was maar een jaar adviseur bij Lotto-Soudal.

  Tom Boonen kwam tijdens Extra Time Koers even terug op zijn korte passage bij Lotto-Soudal. Hij was behoorlijk hard voor zijn ex-werkgever.

  Het blok van Deceuninck-Quick Step voor het voorjaar lijkt sterker dan ooit. Wat moet de concurrentie hiertegen beginnen? Tom Boonen was vorig jaar adviseur bij Lotto-Soudal, maar hij zou ook niet weten welk advies hij zou moeten geven om tegen zijn ex-ploeg op te kunnen tornen.

   

  "Er was bij Lotto veel meer nodig dan enkel wat advies geven, want in de grond was het allemaal verkeerd", is Boonen hard voor zijn ex-werkgever. "Er moesten nieuwe fundamenten gelegd worden en daar voelde ik mij niet voor geroepen."

   

  Lotto-Soudal is enkele maanden geleden overigens al begonnen met puin te ruimen. Paul De Geyter werd na een jaar opzijgeschoven, John Lelangue en ex-bondscoach Kevin De Weert werden aangetrokken als respectievelijk algemeen manager en performance manager.