• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benoot over Strade Bianche: "Kan zeker opnieuw meedoen voor de zege"

  Tiesj Benoot

  Vorig jaar kwam Tiesj Benoot als winnaar aan in Siena.

  Na zijn val in de Omloop is Tiesj Benoot net op tijd fit geraakt voor de Strade Bianche van zaterdag. "Niet ideaal, maar met de benen van vorig weekend, speel ik zeker weer mee", blikt de winnaar van vorig jaar vooruit.

  "Veel grind én 3.000 hoogtemeters"

  Vorig jaar won Tiesj Benoot in het fabelachtige decor van de Strade Bianche. "Dit is een van de wedstrijden die me het beste liggen", vertelt de kopman van Lotto-Soudal over de koers in hartje Toscane.

   

  "Het zal speciaal voelen om voor de eerste keer met het rugnummer 1 te mogen starten in een koers van dat kaliber. De aankomst op de Piazza del Campo in Siena behoort voor mij ook tot de mooiste die er bestaan, misschien samen met de Champs-Élysées. Het is dus wel een bijzondere plaats voor mij."

   

  Vorig weekend kwam Benoot ten val in de Omloop. "Mijn knie is genaaid, niet ideaal", weet hij zelf ook. "Het zal zeer moeilijk worden om mijn prestatie van vorig jaar te herhalen, maar met de benen die ik in de Omloop had, kan ik zeker opnieuw meedoen voor de overwinning. Ik hoop zaterdag hetzelfde gevoel te hebben, maar de conditie zit alvast goed."

   

  "Het is echt een slopende wedstrijd die door velen onderschat wordt. Procentueel gezien ligt er zelfs meer gravel in de Strade Bianche dan kasseien in Parijs-Roubaix. Bovendien zijn er ongeveer 3.000 hoogtemeters te overwinnen."

   

  "Vorig jaar had ook het koude weer een invloed. Nu zijn de voorspellingen beter, maar het parcours is sowieso al zwaar genoeg om het verschil te maken, dus daar pin ik mij niet op vast."

  Procentueel gezien ligt er zelfs meer gravel in de Strade Bianche dan kasseien in Parijs-Roubaix.

  Tiesj Benoot

  Ploegleider: "Twee ijzers in het vuur met Tim en Tiesj"

  Ploegleider Bart Leysen: "Het is afwachten hoe Tiesj Benoot zicht voelt op de fiets, maar hij is zeker fit genoeg. We hebben met Tim Wellens ook nog een tweede kandidaat om daar te winnen."

   

  "Voor mij zijn zij evenwaardig, dus ik schuif geen van beiden naar voren als echte kopman. Ik ben heel blij om naar een klassieker zoals de Strade Bianche te mogen trekken met twee ijzers in het vuur.”

   

  Het team van Lotto-Soudal voor de Strade Bianche (Ita-WT):

  • Tiesj Benoot
  • Carl Fredrik Hagen (Noo)
  • Jens Keukeleire
  • Tomasz Marczynski (Pol)
  • Lawrence Naesen
  • Tosh Van der Sande
  • Tim Wellens

  VIDEO: Zo won Tiesj Benoot vorig jaar de Strade Bianche

  Live op Sporza

  Zaterdag bent u bij ons aan het juiste adres voor de Strade Bianche. Vanaf 12.25u kunt naar de wedstrijd voor vrouwen kijken, daarna is het aan Tiesj Benoot & co.