• home
 • video
 • pas verschenen

  Tennisbond ATP moet op zoek gaan naar nieuwe baas

  Kermode is al sinds 2014 baas van de ATP.

  Kermode is al sinds 2014 baas van de ATP.

  De Brit Chris Kermode heeft zijn afscheid aangekondigd als voorzitter van de ATP, de bond van professionele tennissers. Eind dit jaar loopt zijn 2e termijn af en er komt geen 3e termijn.

  Chris Kermode leidt de ATP sinds het begin van 2014. Bij de tennissers was er al enige tijd sprake van twijfels over een nieuwe termijn voor Kermode. Al kreeg hij deze week nog de steun van Rafael Nadal, die de hoopte dat alles bij het oude zou blijven. Het was blijkbaar niet voldoende om Kermode in zijn functie te laten.

   

  De ATP roemt de bijdrage van Kermode aan het mannentennis, met name als het gaat om de toename van de inkomsten en belangstelling voor de ATP Tour.

   

  De 53-jarige Brit stond ook aan de basis van nieuwe toernooien zoals de Next Gen ATP Finals in Milaan en de ATP Cup, die in 2020 voor het eerst wordt gehouden in Australië. "Ik ben trots op wat we sinds 2014 hebben bereikt", zegt Kermode.