• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst:"Ik blijf Gert door dik en dun verdedigen"

  Franky Van der Elst en Gert Verheyen bij hun aanstelling.

  Gert Verheyen heeft zijn post als T1 van KV Oostende stopgezet. "Dit is niet het scenario dat we voor ogen hadden", reageert assistent Franky Van der Elst. "We verliezen een hele goeie coach."

  "Hij werkte bijna letterlijk dag en nacht"

  Franky Van der Elst was vanavond analist in de Champions Leauge-studio van Proximus Sports. "We verliezen een hele goeie coach", reageerde de T2 van KVO op het vertrek van zijn boezemvriend en T1 Gert Verheyen. Hij liet Oostende weten dat hij met onmiddellijke ingang stopt.

   

  "Voor Gert bleken dezelfde wetten te gelden als voor elke trainer. Als het niet goed gaat, dan kom je in de wind te staan. Hij kon niet echt tevreden zijn met het behoud."

   

  "Zijn uitspraken werden hem wel een beetje kwalijk genomen, maar dat hoefde misschien nog niet echt te leiden tot het opstappen. Maar na een gesprek met Hugo Broos is het er dan toch van gekomen. Superjammer."

   

  "DIt is niet het scenario dat we voor ogen hadden, noch Gert, noch de rest van de technische staf. Gert heeft heel veel kwaliteiten. Ik blijf hem door dik en dun verdedigen en dat zal ik altijd doen. Dat is terecht. Ik weet wat hij er allemaal heeft ingestoken. Hij werkte bijna letterlijk dag en nacht."

  "Ik voelde me niet geroepen om zijn rol over te nemen"

  Was de bekerexit in de halve finales tegen AA Gent het kantelmoment? "Absoluut. Mochten we in de finale geraakt zijn, dan hadden we nu een ander gesprek. Die uitschakeling heeft er ingehakt, bij de staf en de spelers."

   

  "Of ik hem nog heb proberen te overtuigen? Nu niet meer, maar tijdens het seizoen zijn er momenten geweest waarbij je voelde dat hij een bemoedigende klop of de juiste woorden nodig had. Gert is een winnaar. Hij heeft er altijd alles voor gedaan. Als je dan voelt dat je maar deze impact kan hebben..."

   

  "Gisteren was de sfeer raar op training, ik kan het niet anders uitdrukken. De spelers zagen ook wel dat er iets gaande was. Dat werd misschien ook gevoed door verhalen van binnen de club, van mensen die iets opvangen en dan praten. Het was gisteren een moeilijke dag."

   

  Voorlopig neemt sportief directeur Hugo Broos over, met Van der Elst nog altijd als T2. "Ik behoud mijn rol. Ik heb al gezegd dat ik geen T1 meer wil zijn, niet bij Oostende en nergens anders. Ik voelde me absoluut niet geroepen om zijn rol over te nemen."