Müller over Löw: "Hoe meer ik er over nadenk, hoe kwader ik word"

  Löw rekent niet meer op Müller.

  Duits bondscoach Joachim Löw voert een verjongingspolitiek door en Thomas Müller is een van de slachtoffers. Dat zint de 29-jarige Bayern-spits niet. In een mededeling op Twitter is hij scherp voor Löw. "Ik begrijp niet dat dit een definitieve beslissing is."

  Gisteren raakte bekend dat Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller geen oproepingsbrief meer van Joachim Löw moeten verwachten. De beslissing van Löw kan op weinig begrip rekenen bij Müller, die reageerde in een videoboodschap op Twitter.

   

  "Ik heb er een nachtje over geslapen om alles te laten bezinken", vertelt Müller. "Ik stond perplex door de plotse beslissing. Een bondscoach moet sportieve knopen doorhakken. Dat stel ik niet in vraag. Maar hoe meer ik er over nadenk, hoe kwader ik word over de gang van zaken."

   

  "Ik begrijp niet dat dit een definitieve beslissing is. Hummels, Boateng en ik spelen nog altijd op het hoogste niveau."

   

  "We hebben een lange, intense en meestal succesvolle samenwerking met de Duitse voetbalbond gehad. Dat er meteen na onze babbels met de bondscoach al mededelingen worden gelekt, getuigt van weinig stijl en een gebrek aan waardering."

   

  Müller bedankt tot slot de Duitse fans. "Ik heb het shirt altijd met trots gedragen. We hebben vele prachtige ervaringen gedeeld. Iedereen weet dat ik een vechter ben. Ik sluit dit af en kijk weer vooruit. We doen met Bayern nog mee op drie fronten."