• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ho vint!" Lampaert schreeuwt Declercq net niet naar de overwinning

  Yves Lampaert besterft het wanneer Tim Declercq een aanval plaatst in de finale van de GP Samyn. De Belgische kampioen gaat op zijn knieën voor de televisie zitten en schreeuwt zijn trainingsmaat aanwijzingen toe. Kijk hierboven naar het tafereel in de woonkamer van Lampaert.

  Tim Declercq slaagt net niet in zijn opzet. Hij effent wel het pad voor ploegmaat Florian Sénéchal. De Fransman sprintte in Henegouwen naar een nieuwe overwinning van Deceuninck-Quick Step.

  "420 watt kon ik nog trappen, 460 niet meer"

  "Ik moest het tempo zo hoog mogelijkhouden om aanvallen te voorkomen", legt het sympathieke werkpaard Tim Declercq uit. "Plots sloeg ik een gat en besliste ik om vol door te duwen."

   

  "Ik reed snel een mooie voorsprong bij mekaar, maar in de laatste kilometer kreeg ik de wind vol op de neus en het ging nog bergop ook. 420 watt kon ik nog trappen, maar 460 lukte me niet meer."

   

  "Ik werd ingelopen, maar voor Florian Sénéchal verliep de finale wel ideaal. En zo hebben we een schitterende overwinning geboekt met de ploeg. We zijn een bende strevers", lacht Declercq.