• home
 • video
 • pas verschenen

  Limburg United zet coach op straat en haalt Brian Lynch terug

  Brian Lynch

  Brian Lynch werd in november ontslagen bij Charleroi.

  Brian Lynch keert terug naar Limburg United. De Amerikaan volgt er coach Gregory Gibson op, die de prijs betaalt voor de mindere resultaten.

  Limburg United prijkt na 18 speeldagen op de 7e plaats met slechts 6 overwinningen. In Hasselt hadden ze meer verwacht van dit seizoen en dus heeft het bestuur ingegrepen. Coach Gregory Gibson werd bedankt voor bewezen diensten, net als manager Odell Hodge.

   

  "De club wenst hen beiden uitdrukkelijk te bedanken voor de inspanningen die zij hebben geleverd voor het project. Als opvolger van Gibson verwelkomen we Brian Lynch, die minstens tot en met volgend seizoen opnieuw head coach wordt", laat Limburg United weten.

   

  Lynch, de man van Kim Clijsters, is geen onbekende in het Limburgse basketbal. Hij maakte als speler het mooie weer bij Bree en was later actief als coach bij Houthalen en ook Limburg United. In 2017 ruilde hij Limburg voor Charleroi, waar hij in november 2018 ontslagen werd.