• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon bokst zaterdag: "Eerst "Killer Mel", dan Katie Taylor"

  "Killer Mel" is de bijnaam van de Amerikaanse opponente van Persoon.

  Delfine Persoon verdedigt zaterdag in Kortrijk haar WBC-titel tegen Melissa St. Vil (VS).

  Zaterdag wordt een belangrijke dag in het boksleven van Delfine Persoon. Dan verdedigt de 34-jarige politieagente haar WBC-titel in Kortrijk Xpo. "Ik ben er klaar voor", zegt de Belgische lichtgewicht. Bij winst kan haar droom werkelijkheid worden: een duel in New York tegen de Ierse Katie Taylor.

  Delfine Persoon gaat zaterdag in Kortrijk voor haar tiende wereldtitel

  Maar eerst moet Persoon dus zaterdag haar 10e WBC-titel veroveren tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil, "Killer Mel" voor de vrienden. "Omdat ik een killer ben", lacht de 1 jaar oudere opponente van Persoon.

   

  Persoon beseft het belang van de kamp: "Ik kijk uit naar zaterdag. En ik ben er klaar voor. Want deze keer is het echt wel de "battle" die belangrijk is. Anders zijn alle kampen die aan deze voorafgingen een maat voor niets geweest. Als ik deze kamp win, is er inderdaad al sprake geweest van een kamp tegen Katie Taylor op 1 juni in New York." Taylor is olympisch kampioene en wereldkampioene in de WBA- en IBF-bonden. Persoon wil zich maar wat graag met de Ierse meten.

   

  "Maar ik bekijk het echter kamp per kamp. De kamp van zaterdag moet goed afgesloten worden. Dit is geen spel, zoals voetbal, waar een verlies de week nadien kan rechtgezet worden. Alles hangt af van dat ene moment."

  Persoon: "Ik zal mijn stijl niet aanpassen"

  Persoon kende een rustige opbouw: "We hebben een aantal kampen avn St. Vil bekeken. Maar ik ga mij niet aanpassen. Ik zal mijn stijl hanteren, het is aan haar om oplossingen te zoeken."

   

  "Killer Mel" relativeerde het duel van zaterdag, hoewel er voor haar ook een kamp tegen Taylor op het spel staat: "Ik heb al belangrijke wedstrijden gehad. Zaterdag is een kamp als een andere, maar natuurlijk wil ik winnen. Ik ben alleszins heel enthousiast, ook door de ontvangst hier."

   

  Schepen van Sport Arne Vandendriessche is blij dat de 2 op het boksgala in Kortrijk staan. "Het is 30 jaar geleden dat er nog eens een boksgala van deze omvang in Kortrijk plaatsvond. Hopelijk kunnen we hier een jaarlijks evenement van maken."

   

  In de opbouw naar de WBC-titelkamp staan er heel wat andere kampen op het programma. Onder meer gewezen bokskampioen Freddy De Kerpel zal nog eens het beste van zichzelf geven. Vorig jaar in oktober vierde hij al zijn 70e verjaardag in de ring. Tegen wie blijft nog een goed bewaard geheim.