• home
 • video
 • pas verschenen

  Extra Time-analisten: "Bongonda past in het profiel van Anderlecht"

  Wesley Sonck: "Ik zie die jongen graag bezig."

  Theo Bongonda speelde zondag een prima partij tegen AA Gent. De 23-jarige winger van Zulte Waregem loopt al een tijdje in de kijker bij een aantal clubs uit binnen- en buitenland. Ook Wesley Sonck is een fan van hem.

  Theo Bongonda stamt uit de Belgische jeugdacademie van voormalig Beveren-trainer Jean-Marc Guillou.

   

  Vijf jaar geleden debuteerde hij met Zulte Waregem op het hoogste niveau, anderhalf jaar later verkaste hij naar de Spaanse competitie.

   

  Na een omzwerving bij Trabzonspor in Turkije haalt Bongonda in Waregem nu stilaan opnieuw zijn beste niveau.

   

  "Ik geniet ervan om deze jongen bezig te zien. Een linksvoetige heeft sowieso altijd iets speciaals en zijn efficiëntie is de hoogte ingegaan", zwaaide Wesley Sonck met lof in Extra Time.

   

  "Ik zie Bongonda graag spelen. Een aantal weken geleden waren we hier bezig  over spelers die in het Anderlecht-profiel passen. Hij is er daar eentje van."

   

  FIlip Joos: "Je moet altijd hopen dat Bongonda voor het evenwicht in de competitie bij Zulte Waregem blijft, maar als hij weggaat, is het wel te hopen dat een van de Belgische topclubs hem neemt en dat hij niet verdwijnt naar...

   

  Jan Mulder: "...naar Düsseldorf. Ik ga vanavond Schalke 04 nog bellen. Tja!"

   

  Peter Vandenbempt: "Bongonda heeft een wedstrijd of 80 voor Celta de Vigo gespeeld. En ook echt meegedaan, dus daar zit wel iets in natuurlijk."