• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Mulder is geen fan van Bölöni: "Ik erger me bont en blauw aan Antwerp"

  Het spel van Antwerp irriteert Jan Mulder.

  Antwerp heeft zich afgelopen weekend verzekerd van deelname aan POI. Waarnemers wrijven zich in de handen, omdat er op de Bosuil met de supporters wel steeds iets te beleven is, maar het voetbal is er niet altijd om over naar huis te schrijven.

  In Extra Time zetten analisten Filip Joos, Wesley Sonck, Peter Vandenbempt en Jan Mulder een boompje op over het geleverde spel van Antwerp.

   

  Sonck: "Soms is het niet om aan te zien, maar dat wil waarschijnlijk zeggen dat de coach de kwaliteiten van zijn groep heel goed inschat en dat het bij momenten wél leuk om te zien is. Bij momenten is het ook leuk om te zien hoe moeilijk ze het hun tegenstander kunnen maken. Dat is ook een verdienste."

   

  "Antwerp is het Atletico Madrid op Belgisch niveau", trekt Filip Joos een parallel.

   

  "Maar het beschikt ook over goeie voetballers. Een Hairemans bijvoorbeeld is geen sneltrein, maar hij is wel een voetballer. Hij geeft goeie passjes en ontlast Refaelov. De beste matchen van Antwerp waren met Refaelov en Rodrigues, nu staat Refaelov daar met Hairemans." 

   

  Peter Vandenbempt: "Het spel van Antwerp is beter dan vorig seizoen, maar ik vind wel dat Antwerp beter kan voetballen dan dat Laszlo Bölöni hen soms laat spelen. Dat hebben ze zelf al getoond in bepaalde wedstrijden."

   

  "Als er een tegenslag is, zoals tegen Waasland-Beveren, grijpt Bölöni te snel terug naar het andere concept, met meer strijders dan voetballers."

   

  "Wat ik wel goed vind: Antwerp is een ploeg die met ambitie naar POI gaat en zo hoog mogelijk wil eindigen. In tegenstelling tot sommige andere ploegen die een heel seizoen voor POI moeten strijden en dan leeggespeeld zijn."

  Het spel van Antwerp is beter dan vorig seizoen, maar ik vind wel dat Antwerp beter kan voetballen dan dat Bölöni hen soms laat spelen. 

  "Antwerp tegen Anderlecht: on-ge-lo-fe-lijk dom"

  Jan Mulder is geen fan van het Antwerp onder Bölöni. "Of Antwerp een verrijking is voor POI? In principe wel, zeker door de sfeer en de identiteit van de club. Maar heel vaak ook niet."

   

  "Ik erger me vaak dood aan Antwerp. Ik erger me dan echt bont en bvlauw. Dat ligt aan de trainer. Antwerp verdient veel beter dan die man."

   

  "De vergelijking met Atletico en coach Simeone? Die trainer van Atletico met zijn ultra-vulgaire bewegingen: ik heb het helemaal gehad met die man en de cub die hij vertegenwoordigt. Dat heb ik ook vaak met Antwerp en Bölöni."


  "Ik heb Antwerp zien spelen tegen Anderlecht: on-ge-lo-fe-lijk, zo dom!"

   

  "Anderlecht wint die wedstrijd dankzij de negatieve tactiek opgedrongen door de trainer van Antwerp. Als je nu één keer van Anderlecht kunt winnen, is het dit seizoen. Maar Bölöni weigert het. Dan verspeel je alles en haal je er niet alles uit dat er inzit."

  Extra Time over het spel van Antwerp: