• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Genk aan het kraken? Laat ze dat maar denken"

  Philippe Clement

  Philippe Clement laat zich het hoofd niet op hol brengen. Zijn spelers ook niet?

  Philippe Clement was dinsdag te gast bij Proximus Sports voor de omkadering van de Champions League-wedstrijden. Ook de situatie bij Genk kwam ter sprake. "De situatie met Pozuelo is moeilijk geweest", geeft hij als verklaring van de mindere periode.

  Bij Club Brugge denken ze dat Genk aan het kraken is in de titelrace, wierp gastheer Peter Vandenbempt Philippe Clement als openingsvraag voor de voeten. De coach van Genk antwoordde met een schamper lachje. "Laat ze dat maar denken. Een aantal weken geleden zei iedereen nog dat we los kampioen zouden worden. Toen al heb ik gezegd dat het nog een lange strijd zou zijn."

   

  "De situatie met Pozuelo is moeilijk geweest. Voor hemzelf, voor de groep en ook voor mij. Nu is er gelukkig duidelijkheid. Maar het hele verhaal heeft voor veel onduidelijkheid gezorgd in de groep. Hierdoor zakte de kwaliteit op training en dat trek je door in de wedstrijden. Je begint met meer twijfels aan de wedstrijden."

   

  "Je mag ook niet vergeten dat we tegen goeie tegenstanders hebben gespeeld. Club Brugge haalde 0 op 6 tegen Charleroi, wij 4 op 6. Alleen is de perceptie tegenover ons nu anders. We hebben de lat zelf hoog gelegd. We proberen die de komende weken weer te benaderen."

  Over de prikjes in de pers: "Genk is brave club met brave trainer"

  Bij de concurrentie delen ze steeds meer prikjes uit naar Genk, in de hoop om de onervaren spelersgroep te destabiliseren. "Die spelletjes zijn al een paar maanden aan de gang. Wij concentreren ons op onszelf. Genk is een heel brave club en heeft misschien ook een heel brave trainer (lachje). Een prikje terug, zoals van TD De Condé vandaag (die zei dat andere ploegen op alle mogelijke manieren druk uitoefenen), mag wel."

   

  "We hebben zelf nooit veel over de titel gesproken, ook in de kleedkamer niet. De buitenwereld deed dat wel. Heel wat van die mensen zijn hun mening nu aan het bijstellen. Maar daar heb ik geen probleem mee."