• home
 • video
 • pas verschenen

  United moet Chileense spits Sanchez 6 tot 8 weken missen

  Het is het seizoen niet van Alexis Sanchez: de Chileen viel zaterdag uit bij Manchester United tegen Southampton. Volgens de kinesist van de Chileense nationale ploeg zal een knieblessure hem 6 tot 8 weken van de velden houden. 

  Sanchez verscheen nog maar 8 keer aan de aftrap dit seizoen bij United, goed voor 1 goal. Door de vele blessures kreeg de Chileen de voorbije 2 wedstrijden zijn kans in de basis, maar kort na de rust liep het zaterdag mis.

   

  Kinesist Pedro Onate vertelde de Chileense krant El Mercurio dat de mediale band van de 30-jarige aanvaller geraakt is. De Copa America met Chili, die op 14 juni van start gaat, komt evenwel niet in het gedrang.

   

  Volgens de meest optimistische berichten zou hij opnieuw fit kunnen zijn op 24 april voor de thuisderby tegen Manchester City, waarna 4 dagen later Chelsea naar Old Trafford komt. Volgens de minder gunstige voorspelling haalt hij de laatste 2 speeldagen met duels tegen Huddersfield en Cardiff.

   

  In elk geval voegt de Chileen, die heel wat kritiek krijgt in Engeland omdat hij zijn hoge loon niet waarmaakt, zich bij de al uitgebreide ziekenboeg van United voor de return van morgen in de 1/8e finales van de Champions League op PSG. Herrera en Matic zijn onzeker, Martial, Mata en Lingard zijn out. Paul Pogba is geschorst afwezig. Romelu Lukaku, man in vorm bij de Engelsen, moet een 2-0-verlies thuis proberen op te halen.