• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Adam Yates keert terug naar de Tour: "Voor het podium"

  De Brit Adam Yates wil dit jaar in de Ronde van Frankrijk beter doen dan zijn prestatie in 2016: toen eindigde de renner van Mitchelton-Scott als vierde in Parijs. Vorig jaar ging hij de mist in op de Franse wegen, de 26-jarige renner is tuk op revanche.

  Matthew White, de sportieve baas van het Australische WorldTour-team, heeft vandaag het groterondeprogramma van de tweelingbroers uit de doeken gedaan: Adam gaat voor het podium in de Tour, Simon wil de Giro winnen.

   

  Adam Yates was in 2016 vierde en beste jongere in de Tour. In 2017 gaf hij de voorkeur aan de Giro, waar hij als 9e in de eindafrekening stond. Vorig jaar liep het mis in de Tour en eindigde hij pas 29e. "Vorig jaar maakten we fouten die ons duur te staan kwamen. Dat was een grote ontgoocheling. Dit jaar wil ik dat rechtzetten", verklaarde de ene Yates.

   

  White ziet het zitten: "Adam heeft in 2016 getoond dat hij met de besten kan wedijveren. In 2017 reed hij een solide Giro. Niettegenstaande het vorig jaar niet liep zoals verwacht, keren we dit jaar terug naar de Tour met podiumambities. Hij hoort tot de beste klimmers van de wereld en zal een uitstekende ploeg naast zich krijgen."

   

  Broer Simon stak vorig jaar een hand uit naar eindwinst in de Ronde van Italië. Hij reed dagenlang rond in het roze en won 3 ritten, maar in de 19e etappe kreeg hij een inzinking van jewelste, verloor bijna 40 minuten en verspeelde de leiderstrui aan Chris Froome.

   

  In die Giro eindigde hij finaal 21e, maar dat zette hij in de Vuelta recht. De Brit boekte zijn eerste groterondesucces. Groot-Brittannië won zo in 1 jaar alle grote rondes: Froome in Italië, Geraint Thomas in Frankrijk en Simon Yates in Spanje.

  Tweet van het team van Adam Yates: