Ga naar de inhoud

VIDEO: MLS-debuut in mineur voor kampioen en coach Frank de Boer

 ma 4 maart 2019 07:36
" "
De verdediging en de doelman van Atlanta gaan niet vrijuit bij de 2-0-nederlaag op DC United.

Het nieuwe voetbalseizoen in de VS is slecht begonnen voor kampioen Atlanta: op het veld van het DC United van Wayne Rooney werd het 2-0. De Nederlander Frank de Boer, die zijn trainersdebuut maakte in de Major League Soccer, zag zijn spelers krasselen.

Onder Gerardo "Tata" Martino was Atlanta in zijn tweede seizoen in de MLS al meteen kampioen geworden. De Boer moet de Argentijn, die bondscoach van Mexico werd, doen vergeten.

 

Maar zijn spelers lieten hem in de felle regen in de steek: op het eind van de eerste helft profiteerde Arriola van een grote dekkingsfout na een corner van Wayne Rooney. Nadat ook Atlanta-doelman Guzan een schot vanaf 20 meter van de Argentijn Acosta verkeerd ingeschat had, was het boeken toe voor de bezoekers.

 

Atlanta probeerde nog wel om topschutter Josef Martinez, vorig seizoen goed voor 31 goals, in stelling te brengen, maar DC-doelman Hamid werd nooit echt getest.

Kijk naar de hoogtepunten van DC United-Atlanta United:

Tweets over de match:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.