• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Horebeek verrast op WK-podium: "Twee weken geleden nog geen team"

  Jeremy Van Horebeek: "Ik heb diep gezeten, maar ben uit het dal geraakt."

  Motorcrosser Jeremy Van Horebeek pronkte afgelopen weekend op het WK-podium in Argentinië, een stevige binnenkomer bij zijn nieuwe team Honda France. "Ik hoop op het einde van het jaar een medaille te pakken", zegt onze landgenoot ambitieus.

  Jeremy Van Horebeek eindigde de voorbije 6 seizoenen telkens in de top 10 van het eindklassement van de MXGP, met als hoogtepunt de vicewereldtitel in 2014. Toch geraakte de 29-jarige motorcrosser niet aan een team voor 2019. Net voor de start van het WK gooide Honda France hem een reddingsboei.

   

  Van Horebeek beschaamde het vertrouwen niet en pakte meteen de derde plek in de eerste WK-manche van het seizoen in Argentinië. "Dit is zeker onverwacht", zegt hij. "Twee weken geleden wist ik nog niet of een team met mij naar het WK zou willen gaan. Dit is dus supermooi."

   

  "Honda France had me eigenlijk gevraagd voor een Enduro-wedstrijd en was niet geïnteresseerd in het WK. Na de zandwedstrijden in Frankrijk heb ik toch eens gevraagd of het WK geen mogelijkheid was. Ze hebben rondgevraagd en een budget gevonden. Ik was dus al blij dat ik Argentinië kon zijn, maar het is nog mooier met een podiumplaats."

  "Team zal nu wel helemaal overtuigd zijn"

  Van Horebeek zal over 20 dagen met een portie vertrouwen aan de start van de volgende WK-manche in Groot-Brittannië staan. "Ik denk dat het team nu wel helemaal overtuigd is. We hebben nog wat werk met het materiaal, maar ik ben heel gemotiveerd."

   

  "Ik rijd in elk geval het volledige WK. Ik zou op het einde van het jaar heel graag een medaille halen, maar we zullen wel zien hoe het verloopt. Vanaf morgen zijn de voetjes weer op de grond en probeer ik nog beter te worden en nog harder te werken."

   

  "Ik heb een zware periode achter de rug. Halverwege 2018 hoorde ik dat ik geen nieuw contract kreeg. Ik heb dan toch diep gezeten, ook mentaal. Maar ik ben uit het dal geraakt en durf te zeggen dat ik me het beste voel in jaren."