• home
 • video
 • pas verschenen

  Een gemene hoekstoot, geel voor een bankzitter en een gevelde mascotte

  Ivan Santini en Bambo Diaby

  Ivan Santini verkoopt zijn tegenstander een flinke dreun.

  Ivan Santini (Anderlecht) en Sambou Yatabaré (Antwerp) komen deze week niet in aanmerking voor de fairplayprijs in de Jupiler Pro League. Ook de mascotte van Oostende moest incasseren op de 28e speeldag. Kijk hieronder naar enkele opvallende beelden in de Jupiler Pro League.

  De rechter van Santini

  Ivan Santini (Anderlecht) kreeg het gisteren aan de stok met Lokeren-verdediger Bambo Diaby. De Kroaat deelde de Spanjaard een gemene hoekstoot uit met zijn rechter en had geluk dat de wedstrijdleiding de fout niet opmerkte, ook de VAR niet.

  Boljevic trapt mascotte knock-out

  In Oostende ging een van de macottes tegen het canvas. Hij kreeg een bal van Boljevic vol op zijn neus. Zijn collega - in Oostende zijn ze met 2 mascottes - snelde hem te hulp.

  Ook als bankzitter kan je geel pakken

  Bij Antwerp liepen Faris Haroun en Sambou Yatabaré tegen hun 10e gele kaart aan waardoor ze Play-off I met een propere lei kunnen beginnen. Yatabaré speelde nochtans niet mee tegen Eupen (2-1). De middenvelder kwam dan maar van de bank om te protesteren bij de scheidsrechter en zijn geel karton op te eisen.

  Heerlijke assist van Moeskroen

  Voor mooi voetbal moet u begin dit jaar bij Moeskroen zijn. Kijk maar hoe nummer 10 Amallah ploegmaat Awoniyi op weg zet naar de gelijkmaker tegen Standard (1-1). Eerst draaide hij zich met veel flair vrij, daarna volgde de perfecte steekpass.

  Henen smeert Maehle een panna aan

  Ook David Henen kan een potje voetballen. De linksbuiten van Charleroi zette zaterdag Genk-verdediger Maehle knap in de wind. Na een prima controle volgde een bal door de benen van het Deense loopwonder.