• home
 • video
 • pas verschenen

  Mercedes ruilt benzineslurpende DTM voor Formule E: "Het potentieel is enorm"

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne bereidt mee de entree van Mercedes in de Formule E voor.

  Het is Mercedes menens met zijn plannen in de Formule E. Het Duitse topmerk zet zelfs zijn activiteiten in het Duitse toerwagenkampioenschap DTM stop om zijn entree te maken in de elektrische variant van de Formule 1. 

  "Elektrische auto's winnen aan belang"

  Mercedes-Benz deelt al jaren de lakens uit in de Formule 1, volgend seizoen willen de Duitsers ook regeren in de Formule E. Daarvoor zet het automerk met de ster zelfs zijn activiteiten in de populaire DTM stop. 

   

  "Het waren 30 mooie jaren in de DTM", blikt Mercedes-autosportchef Toto Wolff terug. "Met 15 titels zijn we recordhouder. Daarom was het niet makkelijk om de DTM vaarwel te zeggen, maar nu is het tijd om een nieuw hoofdstuk aan te snijden."

   

  "Elektrische auto's zullen aan belang winnen in de toekomst van Mercedes-Benz. In de Formule E gaan we de uitdaging met de nieuwe technologie aan."

   

  "De races in wereldsteden zijn spectaculair voor de rijders én de fans. Het potentieel van de Formule E is enorm. Volgend seizoen zullen we er de concurrentie aangaan met Porsche, Audi, BMW en vele andere autoconstructeurs. Daar kijken we met veel plezier naar uit."

  Vandoorne warmt Mercedes op

  Eind dit jaar zal Mercedes-Benz een eerste keer op de startgrid staan. Dan gaat in Saudi-Arabië het 6e seizoen van de Formule E van start.

   

  Dit seizoen bereidt Stoffel Vandoorne de entree van Mercedes voor bij het Duitse HWA-team. Voorlopig zonder succes. De renstal én de rijders betalen leergeld in de elektrische raceklasse. In 4 races heeft HWA nog geen enkel punt kunnen sprokkelen.