• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Niet beter dan Wiggins, maar grote kans op werelduurrecord"

  Victor Campenaerts moet beter doen dan de 54,526 kilometer van Wiggins.

  Victor Campenaerts valt over anderhalve maand (16 of 17 april) het werelduurrecord aan. Na twee maanden hoogtestage in Namibië zit onze landgenoot "op een heel hoog niveau". "Het zou fantastisch zijn om het record van Wiggins af te nemen."

  Campenaerts trekt naar Mexico voor poging om werelduurrecord te breken

  Het huidige werelduurrecord staat sinds juni 2015 op naam van Bradley Wiggins, die toen in Londen 54,526 kilometer aflegde .Victor Campenaerts offert alles bij elkaar een half seizoen op om beter te doen. Zo bracht hij twee maanden door in Namibië om op hoogte te kunnen trainen.

   

  "Het is moeilijk om in te schatten op welk niveau je zit zonder wedstrijden", geeft Campenaerts toe. "Maar ik denk dat ik op een heel hoog niveau zit. Ik heb enkel de Tirreno-Adriatico nodig om nog een procentje beter te worden. Ik ben in elk geval enorm gegroeid in die twee maanden stage."

   

  "Het werelduurrecord heeft me eigenlijk altijd aangesproken. Toen Dion Beukeboom vorig jaar het record niet kon breken, maar wel een mooie afstand reed, begon het idee voor een aanval te rijpen. De Gendt heeft me toen de hele Vuelta lang aangepord om een poging te ondernemen."

   

  "Na mijn bronzen medaille op het WK tijdrijden heb ik een test afgelegd en een halfuur op recordschema gereden. Dat ging redelijk tot zeer vlot. Ik denk dat ik een hele grote kans heb om het record te breken, anders zou ik niet de helft van mijn seizoen opofferen."

  "Ik heb de beste omstandigheden nodig om Wiggins te kloppen"

  Zelfs Bradley Wiggins zal in april duimen voor Campenaerts. "Het zou goed zijn voor de sport mocht het hem lukken ook. Het is een leuke jongen en een geweldige atleet", zei hij onlangs bij Sporza.

   

  "Ik ben zeker geen betere renner dan Wiggins", zegt Campenaerts. "Maar hij heeft zijn record niet in ideale omstandigheden gereden. En ik heb de beste omstandigheden nodig om Wiggins te kloppen."

   

  Onze landgenoot trekt in april naar de wielerbaan van Aguascalientes in Mexico, 1.800 meter boven zeeniveau en het toneel van meerdere werelduurrecordpogingen.  "Het zou fantastisch zijn om het record af te nemen van Wiggins en op een lijstje te komen met onder anderen Eddy Merckx."

  Omcirkel 16 (of 17) april in je agenda

  Victor Campenaerts valt normaal gezien op 16 april het werelduurrecord aan in Mexico. Tussen 12 en 13 uur plaatselijke tijd (20-21 uur Belgische tijd) zouden de omstandigheden ideaal zijn. Als de luchtdruk slecht zou zijn op die dag, wordt de recordpoging een dagje opgeschoven naar 17 april.

  Campenaerts: "Grote kans op werelduurrecord"

  Sergeant: "We geloven in het werelduurrecord"