• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Woensdag CL-basketbal bij Sporza: Antwerp Giants versus Murcia

  Afspraak woensdagavond om 20u bij Sporza.

  De Antwerp Giants ontvangen woensdagavond Murcia in de 1/8e finales van de Champions League, een wedstrijd die live te bekijken is bij Sporza. De Spanjaarden hebben met Kevin Tumba een Belg in de gelederen. "Wij zijn van niemand bang", waarschuwt de center.

  De Antwerp Giants begonnen hun eerste campagne in de Champions League met voorzichtige ambities, maar plaatsen zich na een knap parcours in de groepsfase voor de 1/8e finales. Daarin treffen de Giants Murcia, momenteel voorlaatste in de Spaanse competitie.

   

  "De Champions League is natuurlijk belangrijk voor ons, maar momenteel praten we vooral over de Spaanse competitie. We staan er immers niet zo goed voor", vertelt Kevin Tumba aan Sporza.

   

  "Vorig jaar hebben we de Final 4 van de Champions League gespeeld en ook nu willen we zo ver mogelijk geraken. We weten dat het lastig zal zijn tegen Antwerp, maar als we de Champions League willen winnen, moeten we elk team kunnen verslaan. Wij zijn van niemand bang."

  "Het weer in Spanje is aangenamer dan in België"

  Kevin Tumba verliet in 2017 Charleroi voor Murcia. "Het leven in Spanje is veel aangenamer dan in België, zeker wat betreft het weer", lacht de 28-jarige center. "We reizen wel veel, dus veel tijd om daarvan te profiteren hebben we niet."

   

  "Het basketbal in Spanje is sneller en fysieker. Zeker op tactisch vlak is er ook een groot verschil. De druk in Spanje is natuurlijk ook groter. Elke match is een gevecht, je moet altijd klaar zijn. De budgetten van de teams die in de EuroLeague spelen zijn nog veel groter, maar we spelen tegen elke ploeg om te winnen."

  De wedstrijd is woendagavond vanaf 20u live te bekijken bij Sporza: tv-kijkers kunnen terecht op het kanaal van Ketnet, online is er een livestream op onze website en de app.