• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jarige Vannieuwenhuyse stuurt Belgische bob naar plaats 8 op WK

  An Vannieuwenhuyse kan lachen naar de camera na de vierde run.

  De Belgian Bullets hebben het WK bobslee in Whistler Mountain (Canada) afgesloten op de achtste plaats. Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts wonnen op dag 2 nog 2 plaatsen.

  Na de eerste dag op het WK stonden de Belgian Bullets op een gedeelde tiende plaats, maar An Vannieuwenhuyse was vastberaden om op haar 28e verjaardag beter te doen dan de eerste dag. Toen was zeker de eerste run niet foutloos.

   

  Door de hevige koude in Canada was de baan in Whistler Mountain supersnel en dat verraste enkele teams in de derde run. Zo moest de Amerikaanse Meyers Taylor, 2e na dag 1, de strijd staken na een hevige crash.

   

  Vannieuwenhuyse tikte wel telkens de wand aan bij de eerste bocht, maar dat deerde haar niet echt. Met de achtste plaats kon ze wel tevreden zijn. "We hebben het overleefd", lachte ze na de 4e run. "En gelukkige verjaardag voor mezelf." Duitsland was oppermachtig in Canada en pakte met Jamanka/Drazek en Schneider/Strack goud en zilver.

  Bekijk de derde run met enkele crashes

  Bekijk de vierde run van het WK