• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen na demonstratie van Jungels: "Zelden zo verkracht geweest"

  Jungels nam op ruim 15 km van de finish afscheid van Naesen en co.

  Bob Jungels heeft een straf nummertje opgevoerd in Kuurne-Brussel-Kuurne. Medevluchter Oliver Naesen beleefde het vanop de eerste rij. "Wij waren aan het stampen en hij reed supergemakkelijk", reageert onze landgenoot. Yves Lampaert zat weer in het winnende kamp: "Als Bob alleen is, valt hij niet snel stil."

  Naesen: "Soms moet je niet afgerekend worden op een resultaat"

  Oliver Naesen trok met Bob Jungels en drie andere klanten op pad op de Varent. "Het zag er niet naar uit dat we voorop zouden blijven, maar van Jungels had ik het wel gedacht. Dat zag ik aankomen. Hij reed supergemakkelijk en wij waren aan het stampen en afzien", analyseerde de kopman van AG2R.

   

  "Ik zei hem af en toe: doe maar langere beurten, want ik kan niet veel rapper en de rest zeker niet. Als je er zo bovenuit steekt, dan maakt die tegenwind niet uit. Ik ben zelden zo verkracht geweest."

   

  Een goeie uitslag zat er na de hergroepering niet meer in, maar Naesen is toch tevreden na het openingsweekend. "Ik heb gisteren de koers gemaakt en vandaag ook. Soms moet je niet afgerekend worden op het resultaat en vandaag is zo'n dag. Ik zeg vaak: als er geen renners zoals Lampaert of ik zijn, dan kijken de mensen niet meer naar de televisie."

  Lampaert: "Voorjaar kan niet beter beginnen"

  "Twee op twee in het openingsweekend: fenomenaal", zag Yves Lampaert, die met Deceuninck-Quick Step vanavond weer champagne mag drinken. "We waren meer dan duidelijk op de afspraak. Het voorjaar kan niet beter beginnen."

   

  "Toen Jungels ging, was het een beetje gokken. Het draaide niet echt in die grote groep en ze gingen met vijf sterke jongens weg. Wat Bob dan uit zijn benen schudt, is fenomenaal. Met die tegenwind is het niet simpel om vooruit te blijven en alle ploegen moesten zich in de achtervolging opblazen."

   

  "We mogen trots zijn op onze koers en op ons weekend. Bob kan als tijdrijder enorme solo's uit zijn benen schudden. Als hij alleen is, valt hij niet rap stil. Mijn vorm is zeker goed en ik hoop die lijn door te trekken."

  Lefevere: "Jungels is geen gewone smurf"

  Patrick Lefevere had nog maar eens de winnaar in zijn gelederen. "We zijn trots en staan hier te pronken, maar het is ook terecht. We zijn het hele weekend dominant geweest, zoals de laatste jaren. Soms win je, soms verlies je. Winnen is natuurlijk altijd leuker", lachte Lefevere.

   

  "Jungels is geen gewone smurf. Hij kan niet demarreren en heeft geen jump zoals Alaphilippe, maar geef hem tien meter en hij is weg. Of hij ook de Ronde van Vlaanderen kan winnen? Met deze benen wel, ja."

   

  Jungels kreeg zijn kans in het Vlaamse werk. "Hij heeft moeite met het wringen, maar naarmate de koersen vorderden, kwam hij weer in beeld. Ik zal mijn manschappen niet op hun lauweren laten rusten. Als ze toch de neiging hebben om achterover te leunen, dan kom ik even binnen en dan is het goed."