• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als er nieuwe investeerders naar Lokeren komen, zullen ze heel veel werk hebben"

  Deschacht neemt na het verlies tegen Anderlecht afscheid van 1A.

  Voor Lokeren is het doek zondagavond definitief gevallen. Verdediger Olivier Deschacht had zich al een poosje neergelegd bij de degradatie. "Ik geloof niet in mirakels. Ik had het al eventjes opgegeven", klinkt het.

  Een 1-2-nederlaag tegen Anderlecht bezegelde het lot van Lokeren in de Jupiler Pro League. "Zelf had ik de knop twee weken geleden al omgedraaid", vertelt Olivier Deschacht. "Het verlies tegen Standard was de druppel. Op het veld ben ik er nog helemaal voor gegaan, maar mentaal heb ik het toen al opgegeven."

   

  "Op training verliep het ook al rustiger. De coach heeft wel slimme trainingen gedaan, met veel wedstrijdjes. Op het veld zijn we wel alles blijven geven, dat zag je ook tegen Moeskroen. Maar ik ben een realist. Ik geloof niet in mirakels. Ik had het al eventjes opgegeven."

   

  "We moeten eerlijk zijn en erkennen dat we gewoon niet goed genoeg zijn. We hebben te weinig kwaliteit getoond in de zone van de waarheid, zowel offensief als defensief. Dat typeert een ploeg die naar tweede klasse zakt."

  "Geen spijt van keuze voor Lokeren"

  "Ik heb de voorbije weken veel positieve reacties gehad van supporters. Ik hoop dat ze onthouden dat ik me volledig gegeven heb. Ik ben van de streek, dus ik trek me dit wel aan. Ik word er dagelijks over aangesproken", gaat Deschacht voort.

   

  "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Lokeren. Ik heb destijds getekend bij een ploeg die laatste stond, dus ik wist waar ik aan begon. Ik heb geprobeerd om er mentaliteit in te steken, maar als je de kwaliteiten niet hebt, dan ga je naar tweede."

   

  Hopen ze in Lokeren nog op een extra-sportieve redding? Ik zal niet ontkennen dat we daar wel eens aan gedacht hebben, maar ik hoop daar niet op. Ik had me toch liever sportief gered."

  "Ik zie wel wat er nu op me afkomt"

  "Misschien kan deze degradatie het begin zijn van iets nieuws", denkt Deschacht. "Er is wel heel veel werk hier, vooral qua infrastructuur. Het was 23 jaar geleden dat ik hier gevoetbald had en de tijd is hier blijven stilstaan."

   

  "Als er nieuwe investeerders komen, zullen die heel veel werk hebben. Of misschien gaat de voorzitter nog wel door. Dat hoor ik ook in de wandelgangen."

   

  "Het wordt in elk geval een uitdaging om dit Lokeren weer op de rails te krijgen. Maar alles begint met de ploeg. Er zal ook wel een kwaliteitsinjectie moeten komen."

   

  "Mijn eigen toekomst? Over twee weken zit ik zonder ploeg. Ik kan er nog niks over zeggen. Ik zie wel wat er nu op me afkomt."

  Tweets: