• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beckham krijgt standbeeld van LA Galaxy: "Zo blijf ik eeuwig jong"

  David Beckham staat voor het stadion van LA Galaxy

  Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in de Verenigde Staten heeft LA Galaxy ex-speler David Beckham in de bloemetjes gezet. De Engelsman, die 5 jaar actief was bij de club, kreeg een eigen standbeeld. De bronzen Beckham neemt een vrije trap net voor het stadion van de club.

  Voetballers en standbeelden, het is niet altijd een geslaagde combinatie. Vraag dat maar aan Cristiano Ronaldo. Maar David Beckham toonde zich bij de onthulling van zijn beeld toch bijzonder dankbaar.

   

  "Ik wil de club en de ontwerpers van dit standbeeld bedanken. Dankzij hen blijf ik eeuwig jong", grapte de oud-middenvelder van onder meer Manchester United, Real Madrid, AC Milan en PSG. "Ik ben hier met open armen ontvangen en heb mij altijd deel van de familie gevoeld."

   

  Beckham speelde van 2007 tot 2012 bij de sterrenclub in Los Angeles. Beckham werd met Galaxy twee keer kampioen en maakte in totaal twintig doelpunten in 118 wedstrijden. De Engelsman is overigens nog steeds verbonden aan de Amerikaanse competitie. Als sterke man van Inter Miami hoopt hij de nieuwe club in 2020 de MLS binnen te loodsen.

  1e speeldag in de MLS: Save en assist Ciman en winning goal van Ibrahimovic

  De enige Rode Duivel in de MLS, Laurent Ciman, begon met een overwinning aan de competitie. Zijn team Toronto won met 1-3 op het veld van Philadelphia. Ciman deed zijn duit in het zakje. Hij keerde een bal van de lijn en gaf ook de assist bij het tweede doelpunt.

  LA Galaxy won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De club kwam in eigen huis wel op achterstand tegen Chicago, maar zette de partij na het uur nog op zijn kop. Steres tekende voor de gelijkmaker en Zlatan Ibrahimovic kroonde zich tot matchwinnaar. Een poging van zijn ploegmaat Pontius botste op de deklat en de Zweed was goed gevolgd en kopte de winning goal in doel: 2-1.