Historisch: titelverdediger in korfbal plaatst zich niet voor kruisfinales

  0 / 0

  Uittredend korfbalkampioen Boeckenberg heeft dit weekend een ferme kater opgelopen. Het Belgische topteam geraakte niet verder dan een gelijkspel in zijn laatste match, waardoor het de titelfinales mist.

  Boeckenberg drukt al jaren zijn stempel op het Belgische korfbal, met een karrenvracht aan internationals, landstitels en bekers.

   

  Maar dit seizoen loopt het niet op wieltjes. Een speeldag voor het einde van de reguliere competitie was Boeckenberg nog niet zeker van de kruisfinales.

   

  Het Belgische topteam zette deze week zijn coach Davor Duronjic op de keien. Maar dat hielp hen niet aan een zege tegen leider Kwik (22-22). Boeckenberg eindigt daardoor pas 6e op 8 teams, waardoor het naast een ticket voor de kruisfinales grijpt. Nooit eerder overkwam dat een titelverdediger in het korfbal.

   

  In de kruisfinales staan de nummers 1 (Kwik) en 4 (AKC/Luma) tegenover elkaar en de nummers 2 (Voorwaarts) en 3 (Borgerhout/GW). De kruisfinales zijn over 2 weken live te bekijken met livestream op Sporza.be. Net als de finale over 3 weken.