• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wuyts na de Omloop: "Slecht signaal bij Vanmarcke, Philipsen heeft veel geleerd"

  Michel Wuyts.

  Michel Wuyts analyseert de Omloop Het Nieuwsblad.

  Met de Omloop Het Nieuwsblad is het Vlaamse wielervoorjaar gisteren op gang geschoten. Michel Wuyts snelde na de finish naar onze Facebook Live-studio, waar hij een antwoord formuleerde op jullie vragen. Herbekijk hier de video van gisterenavond. 

  Herbekijk de Facebook Live met Tess en Michel

  "Het is niet evident om een goeie manager te zijn"

  "De verliezer van de dag? Sep Vanmarcke, ja", vertelde Michel Wuyts na de Omloop op onze Facebook-pagina. "Hij moest muntjes bijeenrapen om in de parkeermeter te steken. Vroeger drukte hij zijn stempel op de Omloop. Nu kan hij de beteren niet volgen en dat is een slecht signaal."

   

  "Van Avermaet zet ik niet bij de verliezers, want hij was met Stybar op alle domeinen dominant. Ik ben overigens niet tevreden met mijn ploeg in de Sporza-wielermanager. Stybar stond niet in mijn selectie, Van Avermaet en Loetsenko wel. Het is niet evident om een goeie manager te zijn."

  VIDEO: Vanmarcke parkeert op de Berendries

  "Ik dacht dat Teuns de man voor één wedstrijd was"

  Of Zdenek Stybar dit jaar ook Parijs-Roubaix zal winnen, wilde een van onze kijkers weten. "Die kans is groot. De voorbije jaren is alleen bij Ian Stannard gebleken dat hij na zijn zeges in de Omloop tekortschoot in de klassiekers van 250 kilometer. Alle anderen hebben na winst in de Omloop bewezen dat ze ook een monument konden winnen."

   

  Tim Wellens en Dylan Teuns voelden zich in hun sas op het Vlaamse terrein. "Ik schrijf al drie weken dat Wellens meer kasseikoersen bij ons moet rijden. Als hij er in slaagt om de volgende jaren een tand groter te trappen, dan kan hij hier een voorjaarsklassieker winnen."

   

  "En Dylan Teuns heeft me enorm verrast. Mocht men mij tien keer gevraagd hebben om een wielermanagerploeg uit te bouwen, dan zou ik altijd getwijfeld hebben aan Teuns. Ik dacht dat hij de man voor één wedstrijd was: de Waalse Pijl. Chapeau dus."

   

  Wout van Aert en Jasper Philipsen speelden geen hoofdrol. "Van Aert trok ten aanval op de Molenberg en heeft dat vrij snel cash betaald. Het zou kunnen dat hij zichzelf onderschat heeft. En Philipsen heeft veel geleerd. Hij heeft vastgesteld: oei, dat gaat hier redelijk snel."

  Bekijk het verslag van de Omloop Het Nieuwsblad