• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dopingschandaal in Oostenrijk: wielrenner Denifl geeft bloeddoping toe

  Het dopingschandaal in Oostenrijk treft nu ook het wielrennen. Stefan Denifl heeft bekend dat hij bloeddoping gebruikt heeft. De renner zou dit seizoen een helper worden van Greg Van Avermaet bij CCC, maar zijn contract werd in december plots beëindigd.

  Eerder deze week ging een beeld van de Oostenrijker Max Hauke de wereld rond. De langlaufer werd op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie. Maar het dopingonderzoek in het land beperkt zich niet alleen tot de wintersporters. Ook wielrenner Stefan Denifl zou betrokken partij zijn.

   

  Volgens de Oostenrijkse kranten werd de renner gearresteerd door de onderzoekers in Innsbruck en zou hij meteen zijn dopinggebruik, zoals het gebruik van bloedtransfusies, bekend hebben. Hij werkt nu mee met de dopingautoriteiten.

   

  Zijn betrokkenheid bij deze onfrisse zaak zou een verklaring kunnen zijn voor het verrassende einde van zijn contract bij CCC. De nieuwe ploeg van Greg Van Avermaet had 31-jarige Oostenrijker nog maar net binnengehaald of zijn contract werd al ontbonden. "Persoonlijke redenen" waren toen de officiële verklaring. 

   

  Het is een einde in mineur van zijn carrière. De grootste triomf van Denifl is een etappezege in de Vuelta in 2017.