• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ketele en Ghys veroveren brons op WK ploegkoers: "Sollicitatie voor Tokio"

  De Ketele en Ghys poseren met hun bronzen plak.

  De Ketele en Ghys poseren met hun bronzen plak.

  Vreugde in het Belgische kamp.

  0 / 0

  De 2e Belgische medaille is binnen op het WK baanwielrennen. Kenny De Ketele en Robbe Ghys legden beslag op de 3e plaats. Duitsland kroonde zich tot wereldkampioen voor Denemarken.

  Bekijk de ploegkoers op het WK met brons voor De Ketele en Ghys

  Op het EK vorige zomer gingen Robbe Ghys en Kenny De Ketele met goud aan de haal. Ze bleven toen de Duitsers voor, die vandaag domineerden van start tot finish in Pruszkow (Polen).

   

  Roger Kluge, die op de weg uitkomt voor Lotto-Soudal, veroverde met zijn Duitse makker Reinhardt evenveel winstrondes (3) als de Denen en de Belgen. Maar in de sprints oogstte het Duitse koppel meer punten.

   

  De Ketele en Ghys moesten in de laatste rondes nog afrekenen met de Australiërs voor brons. Dankzij een winstronde was de 2e Belgische medaille op het WK baanwielrennen een feit. Woensdag veroverde Jolien D'hoore al brons in de scratch.

  De Ketele: "Snelste ploegkoers ooit"

  "Het was al snel duidelijk dat de gouden medaille voor Duitsland was. Kluge was fenomenaal sterk", zegt De Ketele. "Toen we nog maar met 4 ploegen rondreden en punten pakten, wisten we dat we een medaille zouden pakken. Het kleur maakte toen niet meer zo veel uit."

   

  "Het ging echt verschrikkelijk snel. We hadden een gemiddelde van 59,2 km/u. Dat is de snelste ploegkoers ooit, denk ik. Het was echt afzien."

   

  Ook Ghys was tevreden met brons. "Ik had gezegd dat we voor goud wilden gaan. Dat hebben we geprobeerd. Maar toen we merkten dat de Duitsers te sterk waren, hebben we onze mindset veranderd."

  De Ketele: "We zijn klaar voor Tokio 2020"

  De Belgische ploeg kon deze opsteker wel gebruiken op het WK baanwielrennen. "Het was inderdaad een beetje een ongelukkig WK voor ons", geeft De Ketele toe.

   

  "Op de eerste dag was het net niet in de ploegenachtervolging. Als we daarin in de top 8 hadden kunnen rijden, was een Belgisch record mogelijk. Want vanaf de 2e dag was de luchtdruk volledig weggevallen en reed iedereen sneller."

   

  "Als het volle bak man tegen man koers is, behoren wij tot de beste ploegen ter wereld. Als regerend Europees kampioen hebben we dat vandaag weer bewezen."

  "Er wordt veel gesproken over de polepositie voor Tokio 2020. Wel hierbij onze sollicitatie. Wij zijn er klaar voor. Laat ons maar doen, we maken er wel iets van", besluit De Ketele.

  Uitslag ploegkoers
  1. Duitsland 105 ptn
  2. Denemarken 84
  3. België 82
  4. Australië  71
  5. Spanje 40
  6. Frankrijk 32
  7. Groot-Brittannië 31
  8. Polen 31
  9. Italië 17
  10. Zwitserland 14