• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Belgian Tornados snellen naar EK-goud op 4x400 meter

  De Belgian Tornados juichen na goud op het EK indoor.

  De Belgische estafetteploeg van de 4x400 meter heeft goud gepakt op het EK atletiek indoor. In Glasgow bleef slotloper Kevin Borlée nipt een stugge Spanjaard voor.

  Belgian Tornados winnen goud op het EK indoor

  De Belgian Tornados liepen in Glasgow in dezelfde bezetting als 4 jaar geleden in Praag, toen ze goud veroverden. Startloper Julien Watrin zette meteen de toon en gaf na een sterke 400 meter zijn stok als tweede door aan Dylan Borlée, die zijn broer Jonathan als leider kon lanceren.

   

  Die ging er als een speer van door, maar betaalde in het slot van zijn 400 meter de prijs voor de inspanning. Spanje kon als eerste wisselen, waardoor slotloper Kevin Borlée voor een lastige klus stond. Maar zoals zo vaak konden de Tornados rekenen op een ijzersterke eindsprint van Kevin Borleé, die de Spanjaard Bernat Erta nipt voor bleef.

   

  "Ik had nog geen wedstrijdritme en vertrok te snel", vertelt Jonathan Borlée. "Zulke dingen gebeuren als je nog niet veel gelopen hebt. We hebben met zijn vieren sterk gelopen en Kevin heeft goed afgemaakt. We zijn heel blij met het goud."

   

  "We wisten dat Spanje sterk was", zegt slotloper Kevin Borlée. "Zelf waren we niet 100 procent. Om dan goud te winnen, is heel mooi."

   

  Coach Jacques Borlée. "We hadden ons niet specifiek voorbereid. We winnen vandaag omdat we veel ervaring hebben. Tegen Spanje was het moeilijk, maar we zijn rustig gebleven. Ik was niet ongerust. Kevin voelde het perfect aan. De toekomst is aan deze ploeg, met ook nog Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden."

  Jacques Borlée: "Deze ploeg heeft een hele toekomst voor zich"

  Kevin Borlée: "We waren geen 100 procent maar hebben toch goud"

  Jonathan Borlée: "Kevin heeft het goed afgewerkt"

  Dylan Borlée: "Misschien zijn we klaar voor een groots jaar"

  Uitslag
  1. BELGIE 3'06"27
  2. Spanje 3'06"32
  3. Frankrijk 3'07"71
  4. Polen 3'08"40
  5. Groot-Brittannië 3'08"48
  6. Italië 3'09"48