• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verheyen: "Versterking nodig, anders zijn we volgend seizoen Lokeren"

  Gert Verheyen beseft dat nog zo'n seizoen dodelijk kan zijn.

  KV Oostende is mathematisch zeker van het behoud, maar dat stemde coach Gert Verheyen na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren allesbehalve vrolijk. "Het niveau was eerste klasse niet waardig."

  KV Oostende is pas twee speeldagen voor het einde zeker van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Tegen Waasland-Beveren werd het na een magere prestatie 1-1, het tiende duel op rij zonder overwinning. Coach Gert Verheyen spaarde zijn kritiek niet.

   

  "We zijn wel gered, maar daar ga ik me niet blij over maken. Ik kijk enkel naar de prestatie van mijn ploeg en die was niet goed genoeg. Of zelfs slecht. Tegen Waasland-Beveren zakken we weer zwaar door het ijs en dat zou niet mogen."

   

  "Ik kan het niet verklaren, ik kan alleen maar zeggen wat ik zie. Het leek wel alsof mijn spelers een rugzak van 30 kilogram aanhadden en al 90 minuten hadden gespeeld. Ze raakten niet vooruit. Ook onze kwaliteit aan de bal was voor de pauze ondermaats. Onze eerste helft was de eerste klasse niet waardig."

   

  "Of ik kwaad ben? Ik ben vooral heel teleurgesteld. Het komt ook niet uit de lucht gevallen. Op training zien we dit niveau ook te vaak en na een tijdje heb je het wel gehad. We hebben nu weer niet gewonnen en weer een voorsprong weggegeven."

   

  "Het is duidelijk dat er volgend seizoen iets moet veranderen. Er moeten 4 tot 5 versterkingen bijkomen, die een meerwaarde zijn voor de ploeg. Anders zijn we volgend jaar Lokeren."

  Bekijk hier de doelpunten in KV Oostende - Waasland-Beveren: