• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Slokop Mikaela Shiffrin verzekert zich van 3e Wereldbeker op een rij

  Mikaela Shiffrin

  Mikaela Shiffrin heeft dit seizoen al 14 keer mogen juichen in de Wereldbeker.

  Mikaela Shiffrin is mathematisch zeker van de eindoverwinning in de algemene Wereldbeker alpineskiën. De Amerikaanse profiteerde van de afgelasting van de super-G in het Rosa Khutor in Rusland.

  De skiesters hadden vandaag op de olympische piste de super-G moeten afwerken, maar hevige sneeuwval gooide roet in het eten. Daardoor gaat de algemene Wereldbeker voor het 3e jaar op een rij naar Mikaela Shiffrin.

   

  De 23-jarige Amerikaanse won dit seizoen 14 van de 29 Wereldbekermanches en telt in de tussenstand 719 punten voorsprong op haar concurrente Petra Vlhova. Met nog 7 races (en 700 punten) op het programma kan de Slovaakse die kloof niet meer overbruggen.

   

  Anderhalve week geleden stak Shiffrin al voor de 6e keer de Wereldbeker slalom op zak. Op het WK in Zweden was de skikoningin goed voor goud op de slalom, goud op de super-G en brons op de reuzenslalom.

  Tweet: Hevige sneeuwval op de Russische skipiste